Tiramisu rolada

Objavljeno  19:48:00  |  u  Ostali deserti

Rolade su omiljeni oblici kolača, od najjednostavnijih, biskvita s pekmezom, do složenih, bez imalo brašna, uvijenih od najrafiniranijih sastojaka. Ova koju vam predlažemo jednostavna je pripremom, ali rezultatom nešto je posve drugo.


Sastojci
Za biskvit:

  • 5 žumanaca
  • 60 g šećera
  • sol
  • 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
  • 3 bjelanca
  • 60 g brašna

Za kremu:

  • 1 kutija Tiramisu krema Dolcela By Podravka
  • 300 ml mlijeka
  • 60 g oguljenih i popečenih badema
  • crna kava
  • rum

Za posipavanje:

  • kakao u prahu

Priprema

Žumanca i 30 g šećera pjenasto izmiješajte. Dodajte vanilin šećer i malo soli.

Bjelanaca istucite u čvrst snijeg i postupno umiješajte preostali šećer, a zatim polako ulijevajte smjesu od žumanaca. Pažljivo izmiješajte i na kraju umiješajte prosijano brašno.

Pripremljenu masu ulijte u pleh prekriven masnim papirom i pecite na 200°C oko 10 minuta. Pečeni biskvit istresite na čistu kuhinjsku krpu, savijte ga u roladu i ostavite da se ohladi.

Za kremu u visoku posudu ulijte 300 ml prokuhanog hladnog mlijeka (do 15°C). U njega uspite sadržaj vrećice tiramisu kreme, mljevene bademe i promiješajte. Miješajte električnom mješalicom (srednjom brzinom) 4 do 5 minuta.

Ohlađenu roladu pažljivo odvijte, poškropite mješavinom crne kave i ruma pa po njoj rasporedite dio kreme te je savijte. Preostalom kremom premažite roladu i ukrasite je.

Posluživanje
Gotovu ohlađenu tiramisu roladu pospite kakaom u prahu.

Savjet
Kremu nanesite na biskvit čim ste je izmiješali.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top