Rolade su omiljeni oblici kolača, od najjednostavnijih, biskvita s pekmezom, do složenih, bez imalo brašna, uvijenih od najrafiniranijih sastojaka. Ova koju vam predlažemo jednostavna je pripremom, ali rezultatom nešto je posve drugo.
Sastojci
Za biskvit:
- 5 žumanaca
- 60 g šećera
- sol
- 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
- 3 bjelanca
- 60 g brašna
Za kremu:
- 1 kutija Tiramisu krema Dolcela By Podravka
- 300 ml mlijeka
- 60 g oguljenih i popečenih badema
- crna kava
- rum
Za posipavanje:
- kakao u prahu
Priprema
Žumanca i 30 g šećera pjenasto izmiješajte. Dodajte vanilin šećer i malo soli.
Bjelanaca istucite u čvrst snijeg i postupno umiješajte preostali šećer, a zatim polako ulijevajte smjesu od žumanaca. Pažljivo izmiješajte i na kraju umiješajte prosijano brašno.
Pripremljenu masu ulijte u pleh prekriven masnim papirom i pecite na 200°C oko 10 minuta. Pečeni biskvit istresite na čistu kuhinjsku krpu, savijte ga u roladu i ostavite da se ohladi.
Za kremu u visoku posudu ulijte 300 ml prokuhanog hladnog mlijeka (do 15°C). U njega uspite sadržaj vrećice tiramisu kreme, mljevene bademe i promiješajte. Miješajte električnom mješalicom (srednjom brzinom) 4 do 5 minuta.
Ohlađenu roladu pažljivo odvijte, poškropite mješavinom crne kave i ruma pa po njoj rasporedite dio kreme te je savijte. Preostalom kremom premažite roladu i ukrasite je.
Posluživanje
Gotovu ohlađenu tiramisu roladu pospite kakaom u prahu.
Savjet
Kremu nanesite na biskvit čim ste je izmiješali.