- 200 g koprive
- 2 jaja
- 1 žlica krušnih mrvica
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica vegete
- 600 g pilećih prsa
- 2 žličice vegete
- 1 žlica pšeničnog oštrog brašna
- 50 ml suncokretovog ulja
- 200 g kesten pirea (nezaslađenog)
- 100 ml vrhnja za kuhanje
Priprema
Oprane koprive kratko prokuhajte, ocijedite i nasjeckajte.
Ovako pripremljenoj koprivi dodajte jaja, mrvice, nasjeckani češnjak i Vegetu pa sve dobro izmiješajte.
Piletinu natrljajte Vegetom Twist piletina i pustite da odstoji oko 30 minuta.
Nakon toga nožem uzdužno zarežite pileća prsa i napravite otvor za nadijevanje. Pomoću slastičarske vrećice ili žličicom nadjenite prsa nadjevom od kopriva.
Uvaljajte ih u brašno i popecite na zagrijanom ulju sa svih strana. Podlijte vodom, dodajte kesten i nastavite pirjati 10-15 minuta.
Meso izvadite iz tave i ostavite na toplom mjestu, a u tavu umiješajte vrhnje za kuhanje i kratko prokuhajte.
Posluživanje
Nadjevena pileća prsa narežite, prelijte umakom i poslužite uz pržene krokete.

About
