Sastojci
- 4 bjelanjka
- 12 zlica secera
- 400 ml vrhnja za slag
- secer po potrebi za vrhnje
- 300 g malina
Priprema
Bjelanjke miksamo da dobijemo snjig.
Nakon toga dodajemo zlicu po zlicu secera i miksamo neprekidno.
Zatim miksamo jos 2 minute da dobijemo gusti i sjajni snijeg od bjelanjaka.
Snijeg istresemo na papir za pecenje i ublikujemo gnijezdo,
Zatim zlicom idemo od donjeg ruba prema vrhu da ukrasimo i uljepsamo rub gnijezda.
Koru pecemo u predhodno zagrijanoj pecnici 40 minuta na 130 stepeni, zatim smanjimo vatru na 90 stepeni i nastavimo susiti koru jos 40 minuta.
Ugasimo pecnicu i ostavimo u koru da se jos malo prosusi u zatvorenoj pecnici.
Izmiksamo vrhnje za slag i po potrebi dodamo secer.
U gnijezdo stavimo slag i na vrh poredamo maline ili neko drugo voce po zelji.
Prijatno..

About
