Sastojci
- 500 g fileta oslića
- 150 ml maslinovog ulja
- 2 češnja bijelog luka
- svježi ili suhi peršun sitno narezan
- 1,5 l vode
- 3 povrtne kocke za supu
- krupna morska so
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 limun
- 1 češanj bijelog luka
Priprema
Napraviti marinadu od maslinovog ulja, bijelog luka, peršuna i soli te u tome ostaviti filete ribe sat vremena.
Filete izvaditi u legumieru.
Proključati vodu sa povrtnim kockama i time preliti filete. Poklopiti i ostaviti 15 minuta.
Ostatak marinade istresti u shaker. Dodati još 100 ml maslinovog ulja, limunov sok, sitno narezani bijeli luk i malo peršuna pa to dobro izmućkati.
Nakon 15 minuta procijediti riblje filete. Izvaditi ih u posudu, preliti sa preljevom te zatvoriti posudu, Okrenuti par puta naopačke da se promiješa.
Služiti toplo uz prilog kao što je krompir sa blitvom ili ćušpajz.

About
