Oslić na lešo iz legumiere

Objavljeno  18:15:00  |  u  Slana jela


Sastojci

  • 500 g fileta oslića
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 2 češnja bijelog luka
  • svježi ili suhi peršun sitno narezan
  • 1,5 l vode
  • 3 povrtne kocke za supu
  • krupna morska so
Preljev:
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 limun
  • 1 češanj bijelog luka

Priprema

Napraviti marinadu od maslinovog ulja, bijelog luka, peršuna i soli te u tome ostaviti filete ribe sat vremena.

Filete izvaditi u legumieru.

Proključati vodu sa povrtnim kockama i time preliti filete. Poklopiti i ostaviti 15 minuta.

Ostatak marinade istresti u shaker. Dodati još 100 ml maslinovog ulja, limunov sok, sitno narezani bijeli luk i malo peršuna pa to dobro izmućkati.

Nakon 15 minuta procijediti riblje filete. Izvaditi ih u posudu, preliti sa preljevom te zatvoriti posudu, Okrenuti par puta naopačke da se promiješa.

Služiti toplo uz prilog kao što je krompir sa blitvom ili ćušpajz.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top