Pečene kuglice poslužite tople ili hladne uz umak od rajčica, tartar umak ili salatu po želji i uživajte u lijepo oblikovanom jelu.
- 500 g pilećeg filea
- 1 Fant za kosani odrezak By Podravka
- 9 jaja
- 1 žlica Senfa Estragon Podravka By Podravka
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 100 g Oštrog brašna Podravka By Podravka
- 100 g Krušnih mrvica Podravka
- crni mljeveni papar Podravka By Podravka
- ulje za prženje
Priprema
Piletinu skuhajte u lagano posoljenoj vodi, a 6 jaja tvrdo skuhajte i očistite.
Kuhanu piletinu kratko ohladite i dobro usitnite u električnoj sjeckalici.
Fant za kosani odrezak razmutite u 150 ml mlake vode i pustite da odstoji nekoliko minuta.
Nasjeckanoj piletini dodajte pripremljeni Fant, 1 svježe jaje, senf i peršin, pa dobro i temeljito izmiješajte. Dobivenom smjesom obložite jaja i oblikujte kuglice.
Kuglice prvo umočite u brašno, a zatim u razmućena preostala jaja i na kraju u krušne mrvice. Gotove kuglice pržite u dubokom ulju do lijepe zlatnosmeđe boje.
Posluživanje
Pečene kuglice možete poslužiti tople ili hladne uz umak od rajčica, tartar umak ili salatu po želji.