Mađarica

Objavljeno  17:37:00  |  u  Torte

S obzirom da je ovo bila ˝rođendanska mađarica˝ najprigodnije mi je bilo napraviti okruglom...  


Sastojci
Kore:
  • 200g maslaca/margarina
  • 180g šećera
  • 2 cijela jaja
  • 200g kiselog vrhnja
  • 600g oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 rum šećera (može i rum za kolače)

Krema:
  • 1,5 l mlijeka
  • 300g čokolade za kuhanje
  • 200g gustina
  • 200g šećera
  • 4 rum šećera
  • 200g maslaca/margarina

Glazura:
  • 200g čokolade za kuhanje
  • malo margarina

Priprema

Kore- razraditi maslac sa šećerom i dodati ostale sastojke, te ih dobro sjediti. Tijesto treba biti glatko i ne smije se lijepiti (ako da, dodati još brašna). Staviti na 15 min u frižder.

U međuvremenu skuhati kremu od navedenih sastojaka i pustiti kremu da se dobro ohladi. Ohlađenu kremu sjediniti s maslacem.

Vraćamo se na tijesto...tijesto podijelimo na 6 jednakih dijelova (može i više i manje, ovisi o ukusu,a i o veličini tepsije na kojoj ćete peći).

Svaku koru izvaljamo što tanje se može. Pećemo na tepsiji koju smo obložili papirom za pečenje.
Pečemo na 180 stupnjeva oko 5-7 min.

Kada su kore i krema ohlađeni, slažemo ih na izmjenice (kora-krema-kora-krema...).
Za kraj mađaricu prekrijemo čokoladnom glazurom.

Napomena: 
Kore kada se ispeku, pri pomicanju jako su lomljive. Zato ja uvijek koru ostavim na papiru za pečenje jer mi je lakše prenositi i ne moram strahovati da će se raspasti. To vrijedi za sve ostale kore.
Mjere za kore i kremu su udvostručene jer jedna mjera je premala (pogotovo ako je obitelj malo veća i ako su slatkoljupci :)). Ako se odlučite raditi s jednom mjerom, izvaljajte 3 veće kore koje ćete kasnije prerezati na pola.

Posluživanje
Mađaricu je najbolje ostaviti preko noći u frižderu ili negdje na hladnome da se omekša do kraja.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top