S obzirom da je ovo bila ˝rođendanska mađarica˝ najprigodnije mi je bilo napraviti okruglom...
Sastojci
Kore:
- 200g maslaca/margarina
- 180g šećera
- 2 cijela jaja
- 200g kiselog vrhnja
- 600g oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 rum šećera (može i rum za kolače)
Krema:
- 1,5 l mlijeka
- 300g čokolade za kuhanje
- 200g gustina
- 200g šećera
- 4 rum šećera
- 200g maslaca/margarina
Glazura:
- 200g čokolade za kuhanje
- malo margarina
Priprema
Kore- razraditi maslac sa šećerom i dodati ostale sastojke, te ih dobro sjediti. Tijesto treba biti glatko i ne smije se lijepiti (ako da, dodati još brašna). Staviti na 15 min u frižder.
U međuvremenu skuhati kremu od navedenih sastojaka i pustiti kremu da se dobro ohladi. Ohlađenu kremu sjediniti s maslacem.
Vraćamo se na tijesto...tijesto podijelimo na 6 jednakih dijelova (može i više i manje, ovisi o ukusu,a i o veličini tepsije na kojoj ćete peći).
Svaku koru izvaljamo što tanje se može. Pećemo na tepsiji koju smo obložili papirom za pečenje.
Pečemo na 180 stupnjeva oko 5-7 min.
Kada su kore i krema ohlađeni, slažemo ih na izmjenice (kora-krema-kora-krema...).
Za kraj mađaricu prekrijemo čokoladnom glazurom.
Napomena:
Kore kada se ispeku, pri pomicanju jako su lomljive. Zato ja uvijek koru ostavim na papiru za pečenje jer mi je lakše prenositi i ne moram strahovati da će se raspasti. To vrijedi za sve ostale kore.
Mjere za kore i kremu su udvostručene jer jedna mjera je premala (pogotovo ako je obitelj malo veća i ako su slatkoljupci :)). Ako se odlučite raditi s jednom mjerom, izvaljajte 3 veće kore koje ćete kasnije prerezati na pola.
Posluživanje
Mađaricu je najbolje ostaviti preko noći u frižderu ili negdje na hladnome da se omekša do kraja.