Fino i brzo!
- oko 500 g fileta bijele ribe
- 120 ml kiselog vrhnja
- 2 zlice limunovog soka
- mala ravna zlicica cesnjaka u prahu
- 1/2-1 ravne zlicice soli (ovisno koliko slano volite)
- 1 zlicica suhog kopra
- oko 50-60 g ribanog sira (gouda, ementaler, cheddar...)
Priprema
Ukljucite pecnicu na 175C.
Riblje filete poslozite u tepsiji oblozenoj papirom za pecenje. Ako koristite smrznute filete, prethodno ih odmrznite i posusite papirnatim ubrusom.
U manjoj posudi izmijesajte kiselo vrhnje (masnije), limunov sok i zacine. Premazite filete i pospite ih ribanim sirom.
Pecite otprilike 15-tak minuta. Zatim pojacajte temperaturu pecnice na najjacu (broiler) i zapecite jos 2-3 minute da se sir malo zapece. Pazite da ne posmedji previse.

About
