Tortellini u pikantnom umaku

Objavljeno  16:40:00  |  u  Slana jela

Nema onog ko ne voli pastu i meso...meni je ostalo jedno pakovanje tortellini paste, koja je punjena sa piletinom i špekom, za ovo jelo se mogu koristiti bilo koji tortellini...punjeni sirom, govedinom, spanaćemn i sirom...izbor je vaš.


Sastojci za 4 osobe
  • 350 g tortellini po izboru
  • 1 konzerva od 400 g pečenog paradajza ( fire roasted tomato ) ili koji imate
  • 250 g mlevenog mesa po izboru
  • 150 g rendane mozzarella sir
  • 1 manji struk praziluka
  • 2 čena belog luka
  • po ukusu sveže samleveni biber i morska so
  • pola kašičice italijanskog začina
  • po ukusu tučene ljute paprike
  • ulje za prženje

Priprema

U manju šerpicu sipati vodu i posoliti, pustiti da provri i u provrelu vodu dodati tortellini po vašem izboru. Ja sam koristila tortellini punjenu sa piletinom i špekom i kuvati po uputstvu proizviđača. Ja sam kuvala 10 minuta. Ocediti od vode i ostaviti sa strane.

U veći tiganj sipati ulje koje koristite ( ja sam koristila od semenki grožđa ) i dodati sitno iseckan praziluk i pržiti dok ne omekša, dodati sitno iseckan beli luk i njega pržiti dok ne zamiriše.
Dodati mleveno meso, po vašem izboru ( ja sam koristila mlevenu teletinu ) i ispržiti.
Pobiberiti i posoliti, dodati suvi začin, italijanski začin i tučenu crvenu papriku izmešati i na kraju dodati pečeni paradajz i pustiti da se krčka desetak minuta sve zajedno.
Probati još jednom za začine i na kraju dodati sitno iseckan peršun, ako imate svež bosiljak, dodati i njega.
Oceđene tortellini sipati u tiganj, dodati polovinu izrendanog sira i  izmešati sve zajedno.

Vatrostalnu ili glinenu posudu 23cm X 33cm podmazati sa uljem ili sprejom za pečenje i sipati tortellini i posuti sa ostatkom izrendanog sira.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C ,oko 25 do 30 minuta, dok ne vidite da jelo krčka a sir se otopio i blago porumeneo.
Ohladiti kratko i poslužiti toplo.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top