Sastojci za 10 osoba
Za podlogu - koru:
- 400 g mljevenog Petit Beurre keksa
- 200 g maslaca
- 3 žlice meda
- 1 kg svježeg kravljeg sira (s placa)
- 200 g svježeg kravljeg vrhnja (s placa)
- 5 kom jaja
- 1 kom limun (samo sok)
- 1 kom naranče (grubo naribana korica)
- 160 g šećera
- 20 kapi vanilija ekstrakta
- 2 žličice mljevene želatine
- 200 g svježeg kravljeg vrhnja (s placa)
- 400 g kiselog vrhnja, 20% mlječne masti
- 60 g šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 600 g kupina, malina, borovnica i crvenog ribizla
Priprema
Izrezati kružno papir za pečenje, postaviti ga na dno kalupa promjera 30 cm. Premazati ga maslacem, kao i rubove kalupa.
Samljeti keks. Dodati otopljeni maslac i med. Rukama promješati da masa postane što ujednačenija.
Rasporediti smjesu za koru, utisnuti je rukama, a na kraju poravnati sa zaobljenom stranom žličice, posebno rubove uz kalup.
U prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva C, peći 7 minuta.
Spojiti sve sastojke za sirni fil, mikserom dobiti jednoličnu masu. Preliti je i poravnati na pečenoj kori od keksa.
Peći 40 minuta na temperaturi od 170 stupnjeva C.
Spojiti sve sastojke za premaz, mikserom dobiti jednoličnu masu. Preliti je i poravnati po sirnom filu. Ostaviti na 10-ak minuta u isključenoj, toploj, poluotvorenoj pečnici.
Ohladiti na sobnoj temperaturi, pa preko noći dobro ohladiti u hladnjaku. Prekrite tortu sa zvonom za torte da eventualno ne poprimi druge mirise.
Po vlastitom izboru i kreaciji ukrasiti bobičastim voćem.

About
