Kad je meso u pečnici pripremite lagani prilog i imate fin obrok za pola sata :)
- 2 kom (230gx2) pilećih prsiju (bez kože i kosti)
- 2 žličice ulja / ili ulje u spreju
- 2 žličice Vegete
- 1/4 žličice mljevenog papra
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica sušenog origana
- 1/4 žličice slatke mljevene paprike
- po želji i 1/4 ljute mljevene paprike
Priprema
Pećnicu zagrijati na 210°.
Pileća prsa, dva komada, nauljiti, posipati mješavinom navedenih sastojaka (ljutinu smanjite ako želite, kombinirajte začine po svom ukusu),
te dobro utrljajte sa svih strana.
Pecite u vatrostalnoj posudi,
10-12 min s jedne strane,
okrenite,
još 10-12 min s druge strane.
I gotovo.
Sačekajte 5 min i poslužite.
da nebi bilo zabune s ovim mesom, dva komada...?
Trebaju Vam pileća prsa od oko 500g u komadu,
kad maknete kost&kožu dobivate ta dva komada.
Ako komad prsa važe oko 170g dovoljno je peći po 8min sa svake strane.
Ako teži oko 290g peće se po 15min sa svake strane;
kako bi bili sigurni da je meso pečeno, napravite mali prerez na najdebljem djelu mesa, ono mora bi bijelo i neprozirno a ne roskaste boje.
Važno je peći na visokoj temperaturi kraće vrijeme da bi pileća prsa ostala sočna a ne da budu suha ako bi smanjili temperaturu i duže pekli.

About
