Sendvic Sladoled

Objavljeno  16:49:00  |  u  Ostali deserti

Sendvic sladoled kopija od orginala. Dva odlicna recepta za sendvic sladoled.


Sastojci  za 5 osoba
  • 1 Sendvic Sladoled 115 gr omeksalog maslaca
  • 115 gr secera
  • 1 jaje
  • 200 gr brasna
  • 50 gr cokolade u prahu ili kakava
  • 1 litar sladoleda
  • 2 senvic sladoled 170 gr brasna
  • 35 gr cokolade u prahu ili kakava
  • 100 gr secera
  • 140 gr rastopljenog maslaca
  • 1 jaje
  • 1 vanil secer
  • malo soli
  • oko 300 gr sladoleda po zelji

Priprema

Sendvic Sladoled:
Maslac narezemo na kocke i penasto izradimo sa secerom. Umesamo jaje i jos mesamo, na kraju postepeno umesamo brasno i kakao. Oblikujemo loptu od testa i zavijemo u prozirnu foliju te je ostavimo u frizider na 1 sat.

Rernu ukopcamo na 180 stepeni. Dva pleha oblozimo pek papirom. Ohladjeno testo na pobrasnjenoj radnoj povrsini razvaljamo 6 mm debelo. Od kartona izrezemo pravokutnik s merom 7 x 2 cm.

Pomocu modela testo razrezemo na pravokutnike.
Pravokutnike rasporedimo na pripremljen pleh i na vise mesta probodemo viljuskom, krajem jednim.
Pecemo 15 min. Kada su piskote pecene, izvadimo iz pecnice i pricekamo, da se po sve ohlade. Kad smo izvadili sladoled iz zamrzivaca nek malo ostoji na sobnoj teperaturi.

Polovice pravokutnika oblozimo sladoledom i pokrijemo preostalim piskotnim pravokutnikima. Blago pritisnemo, da se sladoled rasporedi do ruba piskota. Sladoled zamrznemo u posude sa poklopcem.


2 recept za senvic sladoled:

Izmesati brasno, cokoladu u prahu, secer i vanilin secer, dodati rastopljeni maslac i jedno jaje. Zamesiti prhko testo, zamotati u foliju i ostaviti 30 minuta u frizideru.

Testo rastanjiti izmedju dva lista papira za pecenje, iseci na pravougaonike zeljne velicine otprilike 5x10 cm, pa sve zajedno papirom preneti na pleh za pecenje. Izbockati na par mesta i peci u prethodnoj zagrejanoj rerni na 180 stupnjeva oko 12-15 minuta.

Keksice ostaviti u plehu da se malo prohlade, pa ih preneti na tacnu da se potpuno ohlade. Polovinu keksica poredjati jedan pored drugog u pleh. Premazati omeksalim sladoledom( po ukusu malina, jagoda, cokolada).Odgore rasporediti preostale keksice. Sve staviti u zamrzivac da se stegne.

Pre posluzivanja, ostrim nozem iseci izmedju zareza i tako cemo dobiti oblikovane sedvice. Od ove mere ispadne 20 keksica, dovoljno da napravi 10 senvica.

Posluživanje
Mozete filovati sendvice sa vise vrsta ukusa sladoleda, da bude saren i da krajeve keksica umacete u otoplenu belu ili tamnu cokoladu ili dekorisati po zelji. 

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top