Sastojci
2 dupla pakovanja piškote
400g pavlaka
10 kašika šećer
450g višnje
3 kesice šlag krema od vanile
1 kesica šlag za premazivanje
mlijeko za šlagove i piškote
malo višanja za dekoraciju
Priprema
Nisam fotografisala korake prpreme, mada je ovo i previše lako da bi nekome bili potrebni. :)
U veću posudu staviti kiselu pavlaku i šećer, pa to nježno miješati kašikom, da bi pavlaka ostala u što čvršćem stanju.
U drugoj posudi umutiti šlag (ja sam koristila šlag kremu od vanile pa je ukus bio drugačiji od običnog šlaga, što mu je i dalo neku posebnost i svježinu), preporučujem sa malo manje mlijeka od količine preporučene na kesici jer onda bude čvršći a samim tim kolač fizički stabilniji.
Spojiti pavlaku i šlag u jednoj posudi, sve to izmiješati, a zatim dodati voće po izboru. U mom slučaju su to bile višnje.
Piškote potapati u mlijeko i slagati jednu do druge - meni su bila dovoljna dva dupla pakovanja, jedno za donji red i jedno za srednji.
red piškota - red fila - red piškota - red fila
Premazala sam cijeli kolač običnim bijelim šlagom, estetike radi i dekorisala ga sa višnjama koje su pustile sok pa je onda sve to divno prošarano bordo bojom.
Kolač služiti nakon tri sata u frižideru, tada sve postane kompaktno i piškote omekšaju.

About
