Zagrebačke kremšnite

Objavljeno  20:33:00  |  u  Kolači

Zagrebačke kremšnite

Sastojci



  • 250 g zamrznutog lisnatog tijesta

Za kremu:

  • 1 Krema za kremšnite Dolcela By Podravka
  • 500 ml vode

Za šlag:

  • 600 ml vrhnja za šlag
  • 2 Šlagfixa Dolcela By Podravka

Za glazuru:

  • 200 g čokolade
  • 30 g maslaca


Priprema


Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (20x30 cm).

Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta.

U hladnu vodu dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite. Električnom mješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minuta (srednjom brzinom).

Kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta i poravnajte površinu.

U visoku posudu ulijte hladno vrhnje za šlag i miješajte električnom mješalicom ½ minute.

Dodajte sadržaj vrećica Šlag fixa, te dalje miješajte električnom mješalicom (najvećom brzinom), sve dok masa ne postane čvrsta.

Šlag premažite preko kreme i izravnajte površinu.

Čokoladu rastopite u zagrijanom maslacu, malo ohladite i tako pripremljenu glazuru prelijte preko kolača.

Posluživanje
Ohladite 1-2 sata u hladnjaku, narežite na kocke i poslužite.

Savjet
Kolač izvadite 15 minuta prije rezanja kako vam glazura ne bi pucala.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top