Za sve ljubitelje kremastih i laganih kolača... malo sam experimentisala sa receptom za ovaj kolač i toliko je dobar, da ukoliko ga isprobate, ubrzo ćete ponovo poželeti da ga napravite za svoje ukućane ili goste.
Sastojci
ZA KORU
- 1 čaša (od 2 dl) mleka
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 4 kašike kakaoa
- 2 jaja
- 1 čaša brašna
- 1 pr. za pecivo
- 1 vanilin šećer
ZA KREM
- 5 dl mleka
- 1 puding od vanile
- 3 kašike šećera
- 3 kašike griza
- 1 kašika arome vanile
- 125 gr margarina
ZA ŠLAG
- 2 kesice šlaga
- 2 dl mleka
Priprema
Umutite mikserom mleko, ulje, šećer i kakao pa podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte jaja, brašno, pecivo i vanilin šećer. Sve dobro umutite mikserom i sipajte u uljem podmazan pleh (ili obložen papirom za pečenje) i pecite oko 25 min. na 180 st. (probajte čačkalicom).
Pleh treba biti dim. oko 20x30cm.
Pečen kolač, izvadite iz rerne i odmah prelijte drugom polovinom smese.
Za krem od mleka odvojte malo mleka i u njega umešajte puding i griz pa zakuvajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer i ekstrakt od vanile. Kada dobije potrebnu gustinu, sklonite sa ringle i prohladite. Dodajte margarin i dobro umutite mikserom. Krem nanesite na koru. Preko krema nanesite umućen šlag a preko šlaga možete krupno narendati čokoladu.

About
