Tosca kocke

Objavljeno  16:36:00  |  u  Kolači

Tosca kocke -jedan lagani kolačić sa makom,kokosom..U mojoj verziji je mak zamijenjen bademima,al ga nisam skroz izostavila,pa tko voli isprobajte ovaj kremasti lagani kolačić...


Sastojci

biskvit: 
4 bjelanjaka
100 g šećera
50 g mljevenih badema
2 žlice kokosovog brašna
1 ipo žlica maka
50 g oštrog brašna
2 žličice praška za pecivo
ribana korica 1 limuna

krema: 
500 ml mlijeka
1 žlica smeđeg šećera
1 burbon vanilija šećer
70 g gustina
4 žumanjka
1 žlica vanilija ekstrata
100 ml vrhnja za šlag

preljev: 
30 ml vode
1 žlica likera od čokolade ili ruma

glazura: 
200 ml vrhnja za šlag
100 g tamne čokolade 70% kakaa

i još:
petite beure keksi
đem od marelice za premaz

Priprema

Prvo odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Za biskvit nam trebaju samo bjelanjci.
Bjelanjke tucite na najjačoj brzini i kad se zapjene dodajte 1 žličicu soka od limuna,pa nastavite miksati dok ne pobijele,a onda dodajite u tri navrata šećer,sad smanjite brzinu na srednje jaku i tucite dok bjelanjci ne postanu čvrsti i sjajni.
U drugu posudu pomiješajte: mljevene bademe,mak,kokos,oštro brašno,prašak za pecivo i koricu limuna.
Polako špatulom umiješajte suhe sastojke u tučeni snijeg od bjelanjaka.
Stavite peći na 150C-30 min.
Kalup je 24 cm.
Biskvit ostavite 10 minuta u kalupu da se malo ohladi pa prelijte sa mješavinom ruma i mlijeka(oko 30 ml mlijeka i žlica ruma).
Kad biskvit upije tekućinu premažite ga sa đemom od marelice ili naranče. 

Za kremu 400 ml mlijeka stavite na laganu vatru i dodajte šećer.
U preostalih 100 ml razmutite gustin i žumanjke.
Ulijte u mlijeko i kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Ohladiti na sobnoj temperaturi,a kasnije preseliti u hladnjak da se dobro ohladi.
Dobro ohlađenu kremu promiksajte i dodajte vanilija ekstrat.
Promiksajte i dodajte vrhnje za šlag.
Tucite na najjačoj brzini dok se šlag ne istuće.
Gotovu kremu premažite preko biskvitne kore.
Stavite kolač u hladnjak da se krema ohladi i stisne.

Na ohlađenu kremu poslažite petit beure kekse namočene u preljev.
Za preljev samo pomiješate sve sastojke.
Vratite kolač u hladnjak i napravite glazuru.


Za glazuru topite sastojke na laganoj vatri.

Mlako prelijte po kolaču.
Ukrasite sjeckanim bademima, kokosovim brašnom ili po želji.
Ja sam koristila sjeckane bademe.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top