TORTA SA CRVENIM VOĆEM

Objavljeno  05:18:00  |  u  Torte


Sastojci za 8 osoba

Za koru:
  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike brašna

Preliv za koru:
  • 1 dl vode
  • 2 kašike šećera

Za premazivanje kore:
  • 4-5 kašika džema od jagoda

Vanil krema:
  • 6 žumanaca
  • 220 gr šećera
  • 30 gr vanil šećera
  • 60 gr gustina
  • 7,5 dl mleka
  • 2 dl slatke pavlake

I još:
  • 400 gr crvenog voća
  • 1 manja kutija piškota (oko 110 gr)
  • 1 dl mleka (za natapanje piškota)
  • malo ruma (po želji)
  • 3 dl slatke pavlake (za premazivanje torte)
  • malo voća za ukrašavanje
  • nekoliko listića nane

Priprema

Za ovu tortu prvo treba ispeći koru, dobro umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno i peći 10 minuta, na 180 stepeni.
Koristila sam kalup za tortu prečnika 28 cm, i na dno sam stavila peki papir. Kada se kora ispeče i ohladi, odvojiti je od kalupa i papira i staviti na tacnu za služenje. Oko kore vratiti obruč kalupa, pa koru nakvasiti skuvanim i ohlađenim prelivom (voda i šećer). Kad kora upije preliv, premazati je sa nekoliko kašika kiselkastog džema (ja sam imala džem od jagoda, ali, može i od kajsija).

Vanil krema: Žumanca, šećer, vanilu i gustin dobro izmešati, pa dodati 1 dl mleka uzet od 7,5 dl predviđenih za vanil kremu, a ostatak staviti da provri. Kad provri, dodati žumanca i kuvati par minuta, dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi (najbolje je ovo brzo uraditi, da se ne stvori kora, hlađenjem šerpe u sudoperi punoj hladne vode).

Dok se vanil krema hladi, umutiti 2 dl slatke pavlake, pa je polako izmešati sa ohlađenom vanil kremom. 
Polovinu kreme staviti na koru, pa na nju složiti piškote, koje treba na brzinu provući kroz mešavinu mleka i ruma, pazeći da se ne natope previše). Na piškote staviti crveno voće (koristila sam maline, jagode i aroniju iz zamrzivača). Na voće staviti drugu polovinu kreme, poravnati i ostaviti u frižider, da se lepo stegne i ohladi.

Sutradan, pred služenje, odvojiti obruč od torte (prethodno nožem odvojiti kremu od ivica), i celu je premazati umućenom slatkom pavlakom.
Ukrasiti je svežim voćem i listićima nane.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top