- 2 Tiramisu krema Dolcela By Podravka
- 600 ml mlijeka
- 300 ml kave
- 2 žlice ruma
- 100 g čokolade za kuhanje
- 1 kutija piškota (200 g)
Za posipavanje:
- kakao u prahu
Priprema
U visoku posudu ulijte prokuhano hladno mlijeko, dodajte sadržaj vrećica Tiramisu kreme i promiješajte. Masu miješajte električnom mješalicom (srednjom bzinom) 4 do 5 minuta.
U tepsiju (veličine 30×20 cm) složite pola količine piškota izlomljenih na manje dijelove.
Natopite ih mješavinom kave i ruma, a zatim rasporedite pola količine pripremljene tiramisu kreme. Kremu prekrijte preostalim izlomljenim piškotama koje također natopite mješavinom kave i ruma te pospite grubo narezanom čokoladom.
Preko toga ravnomjerno rasporedite preostalu tiramisu kremu. Kolač stavite u hladnjak oko 2 sata.
Posluživanje
Prije posluživanja kolač pospite kakaom u prahu.
Savjet
Umjesto ruma možete upotrijebiti liker od naranče.