jaaaako ukusna i dekorativna tortica, probajte!
Sastojci
Biskvit:
- 4 jaja
- 120g secera
- 100g brasna
- 100g mljevenih oraha
- 75g crne cokolade
- malo soli
- 250g mascarpone
- 100g maslaca
- 100g prah secera
- malo limunovog soka
- smokve
- orahe
- med
Priprema
Biskvit:
Prvo otopi cokoladu, pustiti da se malo ohladi.
Mixaj bjelanjke sa malo secera i soli. Onda mixaj zumanjke i ostali secer, dodaj brasno sa mljevenim orasima, umjesaj snijeg od bjelanjka. Podjeli na 3 dijela, jedan dio ostaviti takav, u drugi dio dodaj 1 zlicu otopljene cokolade, u treci dio dodaj ostalo cokolade. Peci na 160C oko 25min.
U pleh za torte 15cm.
Krema:
Maslac vam treba biti na sobnom temp.
Umjesaj mascarpone sa prah secerom, dodaj maslac i malo limunovog soka i sve zajedno mixaj u kremu.
Premazi kore sa kremom i onda cijelu tortu premazati, staviti malo u hladnjak.
Onda ukrasi sa smokvama, orasima i medom.
Dobar tek!!
Ja sam koristila formu za torte 15cm, moze i 20cm, ali ce biti torta malo niza..
Kremu mozete pravite po zelji, isto je jako fina kombinacija, krema sa narancom ili od vanilije!

About
