SASTOJCI
- 4 jaja
- 200 grama šećera
- 40 grama škrobnog brašna
- 80 grama brašna
- 30 grama kakaa
- kašićica praška za pecivo
- 1 kesica želatina
- 500 ml slatkog vrhnja
- 2 vrećice vanilija šećera
- 300 grama jagoda
PRIPREMA
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka i 4 kašike tople vode umutite čvrsti snijeg, uz dodavanje 125 grama šećera.
Pažljivo umiješajte žumanjke,ja sam ih umiješala drvenom kašikom. Na smjesu prosijte škrobno brašno, brašno, kakao i prašak za pecivo te dobro izmiješajte.
Tijesto stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje, poravnajte ga i pecite oko 10 minuta na 190 stepeni.
Pečeni biskvit istresite na krpu posutu šećerom, smotajte i ostavite da se ohladi. Namočite želatinu u malo hladne vode da nabubri. Slatko vrhnje izmiksajte sa 75 grama šećera i vanilijom šećer,želatin blago zagrijete da se otopi i dodajite ga u vrhnje i dalje muteći.
U šlag dodajte jagode isjećene na komadice,šlag nanesite na biskvit i smotajte u rolat. Pospiter ga kakaom ili šećerom u prahu.
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.