Fantasticna je,kore su bas socne,nije presladak a krema je fenomenalna...
Sastojci
- 1 salica 250 ml.
BISKVIT:
- 125gr. putera(4oz)
- 300gr. secera(1.5 cup)
- 1 zlicica vanille extrakt
- 2 jaja
- 225gr. brasna(1.5 cup)
- 2 zlice skrobnog brasna
- 2 zlice kakao
- 250ml. kiselog mlijeka(1 cup)
- 1 zlica pink rose jestive boje
- 1 zlicica sode bikarbonr
- 1 zlicica bijelog ocata(za salate)
KREMA:
- 250gr krem sira
- 250gr. mascarpone sira
- 160gr. secera u prahu(1 cup)
- 1 zlicica vanille exrakt
- 300ml. slatkog vrhnja
Priprema
Ostavite puter na sobnoj temperaturi da omeksa.
U omeksali puter dodajte secer i vanillu extrakt i miksajte.Zatim dodavajte jedno po jedno jaje.
U manjoj zdjeli pomijesajte kiselo mlijeko i rosa pink boju.U drugoj zdjeli pomjesajte brasno,skrobno brasno i kakao.
U smjesu putera dodavajte postepeno smjesu brasna i miksajte a zatim dodajte smjesu kiselog mlijeka.
U manjoj posudici stavite sodu bikarbonu,zatim dodajte ocat i neka se zapjeni kao na fotki.
Dodajte sodu u tijesto i miksajte.
Tijesto podijelite na pola i pecite u 23cm plehu za torte u zagrijanoj pecnici na 180C 25min.
Pecene kore ostavite da se potpuno ohlade.Presjecite svaku koru na pola.
U receptu stoji da ohladene kore zamotate u prozirnu foliju i ostavite u frizer 40min.pa ih tek onda presjeci na pola.Ja nisam, a vi ako zelite.
KREMA:Miksajte krem sir,mascarpone,secer i vanillu extrakt.Na kraju dodajte slatko vrhnje i izmiksajte sve zajedno.
Filujte kore,ukrasite po zelji.

About
