Za tijesto:
- 300 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
- ½ Praška za pecivo Dolcela By Podravka
- prstohvat soli
- 5-6 žlica hladne vode
- 2 žlice šećera u prahu
- 150 g maslaca
Za nadjev:
- 400 g borovnica
- 1 žličica Cimeta mljevenog Podravka By Podravka
- 80 g mljevenih oraha
- 50 g šećera u prahu
- 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
- 1 žlica Krušnih mrvica
Za premazivanje:
- 1 žumance
Za posipavanje:
- šećer u prahu
Priprema
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte maslac narezan na listiće, sol i šećer. Sve zajedno izmrvite prstima i na kraju dodajte hladnu vodu.
Umijesite glatko tijesto i ostavite ga stajati na hladnom mjestu najmanje 30 minuta.
Borovnice operite i dobro ocijedite.
Dio pripremljenog tijesta razvaljajte malo više od veličine kalupa i stavite u namazan i pobrašnjen kalup promjera 24 cm. Tijestom prekrijte dno i stranice kalupa.
Po tijestu pospite krušne mrvice i rasporedite ocijeđene borovnice. Sve pospite cimetom, šećerom u prahu, vanilin šećerom i orasima.
Preostalo tijesto razvaljajte i njime pokrijte borovnice. Površinu tijesta premažite razmućenim žumancem, izbodite vilicom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35-40 minuta.
Posluživanje
Pitu poslužite posipanu šećerom u prahu.
Savjet
Za ovaj kolač možete upotrijebiti i smrznute borovnice ili bilo koje drugo bobičasto voće.
About
