Piletina sa maslinama i mini rajcicama

Objavljeno  11:33:00  |  u  Slana jela

Za ovo jelo ja sam koristila pilece karabatke , a mogu se koristiti i drugi djelovi pileta ako zelite , jednako ce biti ukusno.

Sastojci za 4 osobe
  • 5-6 pilecih karabataka
  • 2 zlice maslinovog ulja
  • sol i papar
  • 1/2 zlicice sumac zacina ili korica od limuna
  • 2 ljutike
  • 2 reznja cesnjaka
  • 200 g mini rajcica
  • 10-15 crnih otkostenih maslina
  • 1/2 vezice persina
  • 1 limun ( sok )
  • sol i papar


Priprema

  1. Piletinu operi , posusi , posoli , popapri i pospi sa sumac zacinom . U dubljoj tavi ugrij ulje i prepeci karabatke ali najprije sa strane na kojoj je koza . Okreni meso poklopi , smanji vatru i nastavi kuhati na lagano dok se meso ne skuha 12-15 min. Preprzenu piletinu izvadi na tanjur i drzi na toplom do upotrebe .
  2. Na istoj masnoci od przenja mesa dinstaj nasjeckanu ljutiku i luk do ne omeksaju , pa dodaj prepolovljene rajcice i narezane masline , te kuhaj 2-3 min dok rajcice ne omeksaju .
  3. Ako je dosta tekucine isparilo tokom kuhanja dodaj malo vode i pusti da uskuha , pa vrati meso u tavu . Sve pospi nasjeckanim persinom , dodaj sok od limuna i koricu od limuna ako ne koristis sumac . Probaj , pa dodaj soli i papra po ukusu . Kuhaj jos 2-3 min dok se sve ne ugrije . 
  4. Gotovo jelo prebaci na servirni tanjur i serviraj uz kuhano povrce ili salatu .


Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top