Za ovo jelo ja sam koristila pilece karabatke , a mogu se koristiti i drugi djelovi pileta ako zelite , jednako ce biti ukusno.
Sastojci za 4 osobe
- 5-6 pilecih karabataka
- 2 zlice maslinovog ulja
- sol i papar
- 1/2 zlicice sumac zacina ili korica od limuna
- 2 ljutike
- 2 reznja cesnjaka
- 200 g mini rajcica
- 10-15 crnih otkostenih maslina
- 1/2 vezice persina
- 1 limun ( sok )
- sol i papar
Priprema
- Piletinu operi , posusi , posoli , popapri i pospi sa sumac zacinom . U dubljoj tavi ugrij ulje i prepeci karabatke ali najprije sa strane na kojoj je koza . Okreni meso poklopi , smanji vatru i nastavi kuhati na lagano dok se meso ne skuha 12-15 min. Preprzenu piletinu izvadi na tanjur i drzi na toplom do upotrebe .
- Na istoj masnoci od przenja mesa dinstaj nasjeckanu ljutiku i luk do ne omeksaju , pa dodaj prepolovljene rajcice i narezane masline , te kuhaj 2-3 min dok rajcice ne omeksaju .
- Ako je dosta tekucine isparilo tokom kuhanja dodaj malo vode i pusti da uskuha , pa vrati meso u tavu . Sve pospi nasjeckanim persinom , dodaj sok od limuna i koricu od limuna ako ne koristis sumac . Probaj , pa dodaj soli i papra po ukusu . Kuhaj jos 2-3 min dok se sve ne ugrije .
- Gotovo jelo prebaci na servirni tanjur i serviraj uz kuhano povrce ili salatu .

About
