Sastojci za 4 osobe
- 3 kom pilecih prsiju bez kostiju i koze
- 1 zlica maslinovog ulja
- 1/2 zlicice mljevene crvene paprike
- 1/2 zlicice vegete
- sol i papar
Umak
- 2 zlice maslaca
- 1 luk
- 3 reznja cesnjaka
- 2 zlice brasna
- sol i papar
- 300 ml mlijeka
- 100 ml slatkog vrhnja
- 60 g ribanog parmezana
- 3 rajcice
- 60 ml kiselog vrhnja
- 3 mlada luka
- 500 g tjestenine po izboru ( fettuccine )
Priprema
Piletinu operi i posusi . Zacine pomijesaj u zdjelici . Meso premazi uljem i pospi zacinima . Stavi ih na lim oblozen papirom za pecenje , pa peci u zagrijanoj pecnici na 200 stupnjeva oko 20-25 min . Peceno meso izvadi iz peci i prekrij folijom .
U medjuvremenu pristavi vodu za tjesteninu i napravi umak . Za umak otopi maslac i dodaj nasjeckani luk i cesnjak , pa dinstaj u mijesanje dok luk ne uvene . Dodaj brasno i kuhaj uz mijesanje 2-3 mn do se brasno ne skuha , ali da ne pozuti .
Gornjoj mjesavini dodaj vrhnje , pa polako dodaji mlijeko uz stalno mijesanje i kuhaj dok se umak ne zgusne , dodaj sol i papar . Gotovi umak skini sa vatre i umijesaj parmezan i kiselo vrhnje . Na kraju umijesaj narezane i ociscene od sjemenka rajcice .
Tjesteninu skuhaj i ocijedi . Pecenu piletinu narezi na tanke ploske . Gotovim makom prelij jesteninu i prebaci u servinu zdjelu . Preko tjestenine poslozi narezanu piletinu i sve obilato pospi nasjeckanim mladim lukom . Serviraj sa salatom po izboru .