Piletina sa Alfredo umakom

Objavljeno  16:14:00  |  u  Slana jela


Sastojci za 4 osobe

  • 3 kom pilecih prsiju bez kostiju i koze
  • 1 zlica maslinovog ulja
  • 1/2 zlicice mljevene crvene paprike
  • 1/2 zlicice vegete
  • sol i papar

Umak


  • 2 zlice maslaca
  • 1 luk
  • 3 reznja cesnjaka
  • 2 zlice brasna
  • sol i papar
  • 300 ml mlijeka
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 60 g ribanog parmezana
  • 3 rajcice
  • 60 ml kiselog vrhnja
  • 3 mlada luka
  • 500 g tjestenine po izboru ( fettuccine )

Priprema

Piletinu operi i posusi . Zacine pomijesaj u zdjelici . Meso premazi uljem i pospi zacinima . Stavi ih na lim oblozen papirom za pecenje , pa peci u zagrijanoj pecnici na 200 stupnjeva oko 20-25 min . Peceno meso izvadi iz peci i prekrij folijom . 

U medjuvremenu pristavi vodu za tjesteninu i napravi umak . Za umak otopi maslac i dodaj nasjeckani luk i cesnjak , pa dinstaj u mijesanje dok luk ne uvene . Dodaj brasno i kuhaj uz mijesanje 2-3 mn do se brasno ne skuha , ali da ne pozuti .

Gornjoj mjesavini dodaj vrhnje , pa polako dodaji mlijeko uz stalno mijesanje i kuhaj dok se umak ne zgusne , dodaj sol i papar . Gotovi umak skini sa vatre i umijesaj parmezan i kiselo vrhnje . Na kraju umijesaj narezane i ociscene od sjemenka rajcice .

Tjesteninu skuhaj i ocijedi . Pecenu piletinu narezi na tanke ploske . Gotovim makom prelij jesteninu i prebaci u servinu zdjelu . Preko tjestenine poslozi narezanu piletinu i sve obilato pospi nasjeckanim mladim lukom . Serviraj sa salatom po izboru .

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top