Pileća rolada s pečenicama, sirom i šunkom!

Objavljeno  20:19:00  |  u  Slana jela

Volim obične namirnice složiti u neku kombinaciju koja izgleda lijepo i da je uz to i ukusna. Ova rolada je upravo takva ... rekli su oni koji su uživali u njoj. Piletina na ovaj način, ukomponirana sa sirom, dimljenom šunkom i pečenicama, zamotana u pancetu ispadne jako mekana i aromatična.

Sastojci

  • 6 kom pileći file ... jedan po osobi
  • 150-200 gr nekog topivog sira (gaude ili nekog finijeg)
  • 3 para dugih pečenica
  • 250 gr tanko narezane dimljene šunke
  • 200 gr tanko narezane pancete

Priprema
Pileći file malo stanjiti nožem ili lagano potuči batićem. Marinirati s jednom od Podravkinih marinada ili samo posoliti i popapriti.
Pečenice lagano zapeči na grill tavi (ako koristite one sirove, ako koristite neke druge polutrajne kobasice onda ne treba).
Malo ohlađenu pečenicu umotati sa tankom šniticom dimljene šunke (to je zbog finog blagog dimnog okusa) i može početi slaganje rolade.
U uski dugački kalup staviti pek papir i slagati pileće šnicle, prekriti ih šniticama topivog sira, poslagati pečenice umotane u šunku, pa ponovo sir, piletinu sir, pečenicu i na kraju malo zaviti okolo pileće šnicle i sve lagano rukama pritisnuti da se lijepo formira rolada.
Zajedno s pek papirom izvadiri roladu na dasku i fino je omotati tankim šniticama pancete.



Sad je sve spremna ponovo da ide u kalup i u zagrijanu pečnicu na 200 C na nekih 35 do 40 minuta.
Kad se lijepo zarumeni panceta (ako vam se prije isteka vremena panceta već zarumenila stavite foliju na nju i pecite do kraja) izvadite roladu iz pečnice i neko je vrijeme ostavite da se hladi u kalupu. Poslije je lako možete izvaditi na dasku, opet s pek papirom, i da se lijepo narezati na šnite.



Presjek može biti jako lijepi, posebno ako se pazi na razmak između pečenica ... što ja baš i nisam!


Radila sam prije i male roladice na isti način samo s jednom pečenicom, odnosno sa češnjovkom, koje sam tada koristila, ali nemam slike (radit ću opet sigurno). Tako vam ispadnu mali slatki zalogajčići koji su jako dekorativni i mogu poslužiti kao hladno predjelo, npr. uz francusku salatu.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top