Nugat kesten kocke

Objavljeno  08:33:00  |  u  Kolači

Kombinacija nugata i kestena sa mirisom ruma,tako lagan i ukusan


Sastojci
Biskvit:

  • 4 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 7 kašika brašna 2 kašike kakaa
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 40ml ulja
  • 40ml mleka

Preliv za biskvit:

  • 1 dcl mleka
  • 2 kašike ruma

Nugat krema:

  • 500ml mleka
  • 1 puding nugat premium
  • 3 kašike šećera
  • 100g nugat čokolade
  • 1 kesica želatine
  • 300ml vrhnja za šlag

Kesten krema:

  • 250g kesten pirea(zaslađenog)
  • 200ml vrhnja za šlag
  • 2 kašike ruma

Za ukrašavanje:


  • 100g nugat čokolade

Priprema

Jaja penasto ulupati sa šećerom. Brašno, kakao, prašak za pecivo sjediniti i prosijati. U ulupana jaja dodati brašno sa kakaom i praškom za pecivo, ulje i mleko. Ručno sve sjediniti, sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni 20ak minuta. Pečeno preliti mlekom u koje ste dodali rum. Ohladiti.

U pola litre mleka skuvati puding sa 3 kašike šećera. U topao puding dodati nugat čokoladu izlomljenu na kockice i mešati dok se čokolada ne istopi i smesa sjedini u glatku kremu. Ostaviti kremu da se ohladi. U hladnu kremu dodati ulupano vrhnje za šlag. Želatinu rastopiti u 4 kašike hlane vode, ostaviti 10ak minuta da nabubri i rastopiti. Rastopljenu želatinu dodati u kremu neprestano miksajući da se poveže sa kremom. Krema će postati malo tekuća ali bez brige stisnuće se u frižideru!

Kocku zaslađenog kesten pirea izraditi mikserom i dodati ulupano vrhnje za šlag, sjediniti kremu i dodati joj rum.

Na ohlađen i preliven biskvit sipati pola nugat kreme, staviti u zamrzivač na desetak minuta da se stegne, preko toga staviti kesten kremu, razmazati, pa preko kesten kreme sipati drugu polovinu nugat kreme. Sve staviti u frižider da se stegne. Seći na kocke i svaku kocku ukrasiti rastopljenom nugat čokoladom!

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top