- 6 bjelanjaka
- 250 g šećera
- 250 g mljevenih oraha ili lješnjaka
Za kremu:
- 6 žumanaca
- 6 žlica vrhom punih šećera
- 6 žlica jake crne kave
- 250 g maslaca
- 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
Priprema
Bjelanjke i šećer tucite na pari dok dobijete ne pregusti snijeg.
Nakon toga umiješajte pečene i mljevene orahe ili lješnjake. Dobivenu smjesu razdijelite na tri dijela, pa svaki posebno pecite na maslacem namazanom pek – papiru.
Za kremu: Na pari tucite žumanjke sa šećerom, crnom kavom i vanilin šećerom i ohladite. Maslac pjenasto umutite, pa ga žlicu po žlicu dodavajte ohlađenoj kremi.
Pečene listove premažite kremom, pa ostavite 1-2 dana da odstoje na hladnome mjestu.
Posluživanje
Kada se ohladila tortu ukrasite tučenim vrhnjem.
Savjet
Pripremljeno tijesto možete na isti način peći i u tepsiji pa tako umjesto torte dobiti kolač.