Makronska torta

Objavljeno  19:46:00  |  u  Torte

Makronska torta

Sastojci


Za tijesto:

  • 6 bjelanjaka
  • 250 g šećera
  • 250 g mljevenih oraha ili lješnjaka

Za kremu:

  • 6 žumanaca
  • 6 žlica vrhom punih šećera
  • 6 žlica jake crne kave
  • 250 g maslaca
  • 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka

Priprema

Bjelanjke i šećer tucite na pari dok dobijete ne pregusti snijeg.

Nakon toga umiješajte pečene i mljevene orahe ili lješnjake. Dobivenu smjesu razdijelite na tri dijela, pa svaki posebno pecite na maslacem namazanom pek – papiru.

Za kremu: Na pari tucite žumanjke sa šećerom, crnom kavom i vanilin šećerom i ohladite. Maslac pjenasto umutite, pa ga žlicu po žlicu dodavajte ohlađenoj kremi.

Pečene listove premažite kremom, pa ostavite 1-2 dana da odstoje na hladnome mjestu.

Posluživanje
Kada se ohladila tortu ukrasite tučenim vrhnjem.

Savjet
Pripremljeno tijesto možete na isti način peći i u tepsiji pa tako umjesto torte dobiti kolač.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top