Lungić sa šparogama pripremite u pikantnoj marinadi i prelijte fino jelo s umakom od Rustica senfa i zasjenite sve svoje dotadašnje pripreme roštilja.
Sastojci za 3 osobe
- 600 g lungića
- 1 Vegeta marinada pikantna By Podravka
- 400 g šparoga
- 1 tvrdo kuhano jaje
- 4 žlice ulja
- 1 žlica vinskog ocat
- 2 žlice senfa Rustica Podravka By Podravka
- sol
- papar
Priprema
Lungić očistite od žilica, narežite i prelijte Vegeta marinadom. Ostavite 30 minuta u marinadi ili dulje, za postizanje boljeg okusa.
Meso pecite na srednje jakoj vatri na roštilju 5-7 minuta sa svake strane tako da ostane mekano i sočno u sredini.
Šparoge očistite i kuhajte u kipućoj vodi dok lagano ne omekšaju. Ocijedite ih i ohladite.
Za umak propasirajte 1 tvrdo kuhano jaje, dodajte ulje, ocat i senf. Na kraju začinite solju i paprom te prelijte preko šparoga.

About
