Ukusna marinirana krila koja se tope u ustima, a malo drugačiji coleslaw je odličan prilog uz njihovu ljutinu.
Sastojci za 2 osobe
- 1kg pilećih krila
- 2 žlice soja sosa
- 4 žlice ljutog kečapa
- 2 pakiranja McDonalds curry sosa
- sol
- papar
- chili u prahu
Slaw:
- pola malog glavatog kupusa
- srednja mrkva
- pola srednje tikvice
- žlica low-fat majoneze
- žlica grčkog jogurta
- 20-30g oraha
- žlica alkoholnog octa
- sol
- papar
- 2 žličice šećera
Priprema
Krila stavite u zdjelu, posolite i popaprite, ne štedite s paprom. Dodajte chili. Pomiješajte u maloj šalici kečap, curry sos i soja sos te polijte po krilima. Dobro promiješajte da se marinada ravnomjerno rasporedi. Ostavite marinirat preko noći.
Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva, obložite tepsiju papirom za pečenje, poredajte krila i pecite 40ak minuta.
Coleslaw: Naribajte kupus te stavite u zdjelu. Dodajte mrkvu i tikvicu koje ste nasjeckali na tanke štapiće, te grubo nasjeckane orahe. Dodajte majonezu, grčki jogurt, ocat, šećer, sol i papar. Promiješajte i stavite u frižider na pola sata.

About
