Lino Jaffa Torta

Objavljeno  15:34:00  |  u  Torte

Hvala Podravki na inovativnosti i prefinoj Lino ladi jaffa, znaju oni šta ja volim i koja mi je omiljena kombinacija u desertima. Zahvaljujući njoj, pala je i jedna jaffastična tortica......


Sastojci
Biskvit
  • 4 jaja
  • 120 g šećera
  • 3 žlice narančinog soka
  • ribana korica jedne naranče
  • 70 g brašna
  • 50 g Dolcela Gussnela
  • prstohvat soli

Krema
  • 200 g Lino lade jaffa
  • 250 g Mascarpone sira
  • 200 ml Dolcela šlaga 5+

Za prelijevanje kora
  • 100 ml mlijeka
  • sok polovice naranče

Ganache
  • 150 g tamne čokolade
  • 150 ml Dolcela šlaga 5+

Žele od naranče
  • 1 žlica Dolcela Gussnela
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 150 ml narančinog soka

Priprema

Žumanjke mutite sa 70g šećera, narančinim sokom i koricom dok ne dobijete blijedu kremastu smjesu. Bjelanjke s prstohvatom soli umutite u čvrsti snijeg, a potom malo po malo dodajte ostatak (50g) šećera. Brašno i Gussnel (gustin) pomiješajte, pa dodajte smjesi od jaja. Na kraju špatulicom lagano umiješajte pripremljeni snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izlite u kalup za torte promjera 24cm kojemu ste dno prethodno prekrili papirom za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 180C, 20 minuta. Pečeni biskvit ohladite, a potom prerežite na tri dijela.

Za kremu izmiksajte Mascarpone s Lino ladom jaffa. Tekući šlag (ili slatko vrhnje) umutite pa dodajte u Mascarpone s Lino ladom.
Sok polovice naranče pomiješajte s mlijekom i malo ugrijte. Jednu koru položite na tanjur za serviranje, prelijte s par žlica toplog mlijeka s narančom i premažite trećinom kreme, stavite drugu koru, opet prelijte mlijekom, premažite trećinom kreme, stavite zadnju koru, prelijte mlijekom i cijelu tortu premažite ostatkom kreme. Stavite u hladnjak.

Čokoladu nasjeckajte, pa prelijte zavrelim tekućim šlagom (ili slatkim vrhnjem) i ostavite da 5 minuta da se čokolada počne topiti, a potom miješajte špatulom dok se čokolada potpuno ne otopi. Ganache prohladite pa prelijte preko ohlađene torte, te ponovo vratite u hladnjak.

Gussnel pomiješajte sa šećerom i malo narančinog soka, a ostatak stavite na laganu vatru da zavrije (za ovu količinu soka trebale su mi dvije manje naranče). Dodajte razmućeni Gussnel i miješajte dok se žele ne zgusne. Malo prohladite pa prelijte po sredini torte, ali pazite da žele ne dođe do rubova (čokoladni ganache se mora vidjeti).
Tortu prije posluživanja stavite na hlađenje par sati, najbolje preko noći.



Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top