Kokos fantazija

Objavljeno  13:16:00  |  u  Torte


Sastojci
  • 70 g bjelanjaka (3 bjelanjka)
  • 70 g šećera
  • 10 g Glatkog brašna Podravka By Podravka
  • 10 g Gussnela Dolcela By Podravka
  • 15 g Kakaa u prahu Dolcela By Podravka
  • 1 žlica Praška za pecivo Dolcela By Podravka
  • 1 žlica ulja
  • 1 žlica mlijeka
  • 1 žlica ruma

Za kremu:
  • 1 litra mlijeka
  • 1 Puding vanilija Dolcela By Podravka
  • 60 g Gussnela Dolcela By Podravka
  • 8 žlica šećera
  • 100 g Kokos brašna Dolcela By Podravka
  • 10 g Mljevene želatine Dolcela By Podravka
  • 300 ml slatkog vrhnja

Za glazuru:
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 200 g tamne čokolade

Priprema

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Dodajte im šećer i još kratko izmiksajte.

U jednoj posudi izmiješate suhe sastojke: brašno, kakao i Gussnel, a u drugoj tekuće: ulje mlijeko i rum.

Čvrsto tučenom snijegu od bjelanjaka dodajte najprije suhe sastojke, a zatim tekuće, pa sve zajedno izmiješajte lopaticom.

Dobivenu smjesu rasporedite u tri kalupa (φ 26 cm) za torte i pecite na 160 °C 15 minuta.

Dok se tijesto peče, pripremite kremu. Od ukupne količine mlijeka odvojite malo, dodajte mu kokos brašno i puding od vanilije i dobro izmiješajte.

Ostatak mlijeka zakipite, dodajte mlijeko u kojem ste razmutili kokos i prašak za puding, pa uz miješanje kuhajte na laganoj vatri par minuta. Kuhanu kremu ohladite.

Za glazuru, čokoladu otopite u slatkom vrhnju, a slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag.

Kremi koju ste izmiksali dodajte otopljenu želatinu, ohlađenu kremu od pudinga i kokosa, opet izmiksajte, dodajte čvrsto tučeni šlag, pa još jednom izmiksajte da se sve zajedno lijepo poveže.

U kalup za tortu stavite prvi biskvit, pa po njemu rasporedite trećinu kreme.

Poklopite drugim biskvitom i premažite trećinom kreme. Na kraju stavite treći biskvit, premažite ostatkom kreme. Ovako pripremljenu tortu stavite u hladnjak oko 2 sata.

Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom, pospite kokosovim brašnom i ukrasite kuglicama od kokosa.

Savjet
Kad pripremate čokoladnu glazuru, slatko vrhnje zagrijte samo do točke vrenja, ne smije vam zakipjeti.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top