Kocke na strafte :)

Objavljeno  16:03:00  |  u  Kolači


Sastojci
KORA:
  • 4 belanceta
  • 1/2 solje secera
  • 1/2 kasicice praska za pecivo
  • 1/2 solje mlevenih oraha
  • 1/4 solje brasna
  • 1/4 solje rendane cokolade (ovo mozete zameniti sa 1-2 kasike kakaa)

FIL 1:
  • 4 zumanceta
  • 1/2 l mleka
  • 1/2 solje secera
  • 1 kasicica vanile (ja koristim pastu, a moze ekstrakt, ili vanilin secer)
  • 5 ravnih kasika gustina
  • 150 g putera
  • 2 kasike staub secera (u prahu)

FIL 2:
  • 4 solje zamrznutih malina (mogu i sveze - ja sam imala zamrznute), ili visanja
  • 6 kasika secera (probajte na kraju, a ko je fil kiseliji, dodajte jos - ovisi o vocu)
  • 1 kesica "Knox" zelatine u prahu, ili ekvivalent za 1/2 l tecnosti

FIL 3:
  • 1 solja tecnog slaga
  • 1/2 solje krem sira (Philadelphia i sl.)
  • 1/2 solje staub secera (u prahu)

ODGORE:
  • po zelji rendana cokolada

Priprema

KORA:
Izmiksajte belance sa secerom, dodajte postepeno orahe, brasno sa praskom za pecivo i rendanu cokoladu - pazljivo umesajte ove suve sastojke, na najsporije na mikseru. Istresite u duguljastu standardnu tepsiju, prethodno pospricanu uljem i pobrasnjenu. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni C.

FIL 1:
Stavite mleko da uzavre, prethodno odvojite oko 1/4 solje, da lakse razmutite ostale sastojke koje posle treba ukuvati u mleko - a to je: zumance, secer, gustin i vanila i  to malo mleka, da se lakse razmuti. Kad mleko provre, ukuvajte ovu smesu, i kuvajte 3-4 minuta, da se zgusne. Prekrijte wrap folijom, da prione (da se ne stvori kozica), i stavite da se ohladi (ne u frizider, jer kad se "prehladi", teze je posle sve izmiksati da bude homogeno). Posebno izmiksajte puter sa staubom, pa kad se prethodna smesa ohladila, sjedinite ovo dvoje.

FIL 2:
Stavite u serpicu maline, pospite secer preko njih, i kuvajte da se smesa rastopi i sjedini - ja sam ih jos dodatno propasirala alatkom za pire krompir, da ne bude velikih komada (mi tako volimo). Posebno pripremite zelatinu (ova u prahu se priprema tako da se kesica zelatine uspe u 1/4 solje hladne vode, a zatim prelije sa 1/4 solje vrele vode, i mesa dok se ne rastopi. Zatim pomesajte ove dve smese. Ja samo dobila oko pola litre vocne smese, zato sam i koristila kolicinu zelatine koja treba da bi se zgusnula ova kolicina, mada ako imate vise vocne smese, koristite odgovarajucu kolicinu zelatine.

FIL 3:
Izmiksajte slag, a posebno krem sir sa secerom, i zatim sjedinite ove dve smese.

SLAGANJE KOLACA:
Kora
Fil 1
Fil 2
Fil 3
Rendana cokolada odgore.


Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top