Sastojci za 16 osoba
BISKVIT
- 4 jaja
- 5 dkg šećera(po želji smanjiti)
- 5dkg brašna
- 20 dkg čokolade
KREMA
- 7 dcl šlaga
- 1 vrećica želatine u prahu
- 0,5 dcl mlijeka
- 2-3 žlice meda
- pola žličice arome vanilije
GLAZURA-SREDINA
- 100g čokolade
- 60g maslaca
- 1žlica vode
GLAZURA-GORE
- 185g čokolade
- 87.5g mliječne čokolade
- 37.5g maslaca
- 6žlica ulja
- 1 žlica i pol meda
Priprema
BISKVIT: Miksati jaja sa šećerom dok se dobro ne zapjeni i masa udvostruči.Čokoladu otopiti na pari i ohladiti na sobnu temperaturu povremeno miješajući.Dodati u smjesu jaja i šećera te zatim dodati brašno.Veoma kratko,najmanjom brzinom izmiksati mikserom.Peći na 180 stupnjeva u velikom plehu(najbolje onaj koji se dobije sa pećnicom). Kada se biskvit ohladi,rezati na pola-to će biti donja i gornja polovica.
KREMA: Izmiksati 7 dcl sl.vrhnja do srednje gustoće. Želatinu napraviti prema uputama i zajedno s njom otopiti med. Dodati u šlag i lagano miksati.Dodati mlijeko te na samome kraju,pola žličice arome vanilije.
Krema ne smije biti izmiksana prejako jer je okusom pregusta, ali dovoljno jako da nije polu-tekuće kako bi se mogla lijepo čvrsto zagladiti prilikom slaganja.
GLAZURA-SREDINA:otopiti maslac i dodati čokoladu.pustiti na laganoj vatri da se počne otapati,pred kraj maknuti s vatre i ostaviti čokoladu da se sama otopi.Pritom će se i ohladiti.Dodati 2 žlice vode i dobro promiješati.Ako je pregusto,dodati par žlica ulja.
GORNJA GLAZURA:po istom principu kao i gore :)
SLAGANJE: Biskvit-možete ga natopiti sa toplim mlijekom.Bijela krema-dobro zagladiti.Tanko! nanijeti mlaku glazuru 1 i ostaviti da se dobro stisne.zatim nanijeti ostatk kreme te drugi dio biskvita. Zatim nanijeti drugu glazuru-lijevati polako počevši iz sredine(ukoliko se radi kao torta).
Dobro ohladiti i rezati tankim nožem uronjenim u vruću vodu kako čokolada ne bi popucala. U slast!
Napomena:
ako prejako izmiksate šlag u kremi,razrijedite ga i regulirajte čvrstoću dodavanjem mlijeka
Posluživanje
Ohlađeno :)

About
