Kinder Pengui

Objavljeno  01:32:00  |  u  Torte


Sastojci za 16 osoba
BISKVIT 
  • 4 jaja
  • 5 dkg šećera(po želji smanjiti)
  • 5dkg brašna
  • 20 dkg čokolade

KREMA 
  • 7 dcl šlaga
  • 1 vrećica želatine u prahu
  • 0,5 dcl mlijeka
  • 2-3 žlice meda
  • pola žličice arome vanilije

GLAZURA-SREDINA 
  • 100g čokolade
  • 60g maslaca
  • 1žlica vode

GLAZURA-GORE 
  • 185g čokolade
  • 87.5g mliječne čokolade
  • 37.5g maslaca
  • 6žlica ulja
  • 1 žlica i pol meda

Priprema

BISKVIT: Miksati jaja sa šećerom dok se dobro ne zapjeni i masa udvostruči.Čokoladu otopiti na pari i ohladiti na sobnu temperaturu povremeno miješajući.Dodati u smjesu jaja i šećera te zatim dodati brašno.Veoma kratko,najmanjom brzinom izmiksati mikserom.Peći na 180 stupnjeva u velikom plehu(najbolje onaj koji se dobije sa pećnicom). Kada se biskvit ohladi,rezati na pola-to će biti donja i gornja polovica.

KREMA: Izmiksati 7 dcl sl.vrhnja do srednje gustoće. Želatinu napraviti prema uputama i zajedno s njom otopiti med. Dodati u šlag i lagano miksati.Dodati mlijeko te na samome kraju,pola žličice arome vanilije.
Krema ne smije biti izmiksana prejako jer je okusom pregusta, ali dovoljno jako da nije polu-tekuće kako bi se mogla lijepo čvrsto zagladiti prilikom slaganja.

GLAZURA-SREDINA:otopiti maslac i dodati čokoladu.pustiti na laganoj vatri da se počne otapati,pred kraj maknuti s vatre i ostaviti čokoladu da se sama otopi.Pritom će se i ohladiti.Dodati 2 žlice vode i dobro promiješati.Ako je pregusto,dodati par žlica ulja.

GORNJA GLAZURA:po istom principu kao i gore :)

SLAGANJE: Biskvit-možete ga natopiti sa toplim mlijekom.Bijela krema-dobro zagladiti.Tanko! nanijeti mlaku glazuru 1 i ostaviti da se dobro stisne.zatim nanijeti ostatk kreme te drugi dio biskvita. Zatim nanijeti drugu glazuru-lijevati polako počevši iz sredine(ukoliko se radi kao torta).
Dobro ohladiti i rezati tankim nožem uronjenim u vruću vodu kako čokolada ne bi popucala. U slast!

Napomena: 
ako prejako izmiksate šlag u kremi,razrijedite ga i regulirajte čvrstoću dodavanjem mlijeka

Posluživanje
Ohlađeno :)

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top