Keks kolač

Objavljeno  08:29:00  |  u  Kolači

Jednostavna slastica koju smo svi sigurno jednom radili - svaki po svom receptu, sa različitim kremama ali jedno je uvijek isto. Mjere sastojaka su za veličinu tepsije 25X38 cm kada se krema i keksi slažu u tri reda, u manjoj tepsiji može i više...  


Sastojci za 10 osoba

  • 35-40 dkg Pti ber keksa
  • 4-5 žlica mlijeka
  • 1 žlica ruma - nije obavezno

Krema

  • 5 cijela jaja
  • 20 dkg šećera
  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • 25 dkg maslaca

Priprema

Mlijeko i rum sjediniti u zdjelici i namakati keks jedan po jedan, nemojte ih ostavljati u mlijeku, sasvim je dovoljno samo ih umočiti i odmah staviti u tepsiju, krema će ih još omekšati i lijepo će se rezati.

Na prvi sloj namazati kremu, ponovno staviti sloj namočenih keksa i sve ponoviti do kraja.

Jaja bi se trebala sa šećerom miksati na pari ali ja to radim u mikrovalnoj vodeći računa da se ne zgrušaju.
U toplu kremu dodati čokoladu i još malo miksati - ja to opet stavim u mikrovalnu.

E, sada, mnogi će reći da kremu treba ohladiti i tada umiksati maslac.
Ja u vruću, tek skuhanu čokoladnu kremu stavim hladan maslac, dobro izmiksam, naravno da se maslac otopi i tada stavim sve u hladnjak na nekoliko sati ili još bolje preko noći.
Čokolada i maslac će se stisnuti i krema je savršena (uvijek je koristim i kod Doboš torte, samo veću količinu).
Posluživanje
Kolač možete posipati sa čokoladnim mrvicama ili, kao u mojem slučaju, sa naribanom bijelom čokoladom i prije rezanja dobro ohladiti u hladnjaku.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top