Biskvit
- 5 jaja
- 10 dkg šećera
- 12 dkg pirea od kestena
- 10 dkg mljevenih oraha
- 10 dkg maslaca
- 12 dkg pirea od kestena
- 5 dkg šećera u prahu
- 1 vanilin šećer Dolcela
- malo ruma
- 2 žlice vrhnja za šlag
- 100 dkg čokolade za kuhanje
- 1 dl vrhnja za kuhanje
- 250 ml vrhnja za šlag
- 1 vanilin šećer Dolcela
- 1 Šlag fix Dolcela
Priprema
istući žumanjke sa šećerom
dodati pire od kestena i dobro izraditi
dodati mljevene orahe
lagano umiješati snijeg od bjelanjaka
ispeći biskvit u tepsiji 20×30 cm, ostaviti da se ohladiti i prevrnuti
kremu izraditi od maslaca i pirea od kestena u što se doda šećer, vanilin šećer, a na kraju i rum i vrhnje
premazati biskvit kremom
preliti čokoladnom glazurom
na kraju premazati tučenim slatkim vrhnjem
Napomena
Čokoladna glazura ne smije biti prevruća u trenutku premazivanja preko kreme
Vrhnje tući kraće vrijeme, onda dodati vanilin šećer i šlag fix i istući do kraja
About
