- 350 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
- 100 g maslaca
- 2 jaja
- 1 žumanjak
- 30 g šećera
- prstohvat soli
- 2 žlice mlijeka
- 1 žlica kiselog vrhnja
- ½ žličice naribane narančine korice
Za nadjev:
- 200 g Nadjeva od višanja Podravka By Podravka
Za premazivanje:
- 1 žlica rakije
- kristal šećer
Priprema
Brašnu dodajte omekšani maslac, jaja, žumanjak, šećer, sol, mlijeko, kiselo vrhnje, narančinu koricu i umijesite čvrsto tijesto. Ostavite da počiva oko 30 minuta.
Tijesto premijesite, razvaljajte tanko (kao za rezance) i kalupom režite krugove promjera 10 cm.
Na sredinu kruga stavite žličicu nadjeva od višanja, preklopite tijesto, a rubove stisnite pomoću vilice.
Jastučiće stavite na tepsiju obloženu pek papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 10 minuta.
Posluživanje
Pečene jastučiće odmah premažite s malo rakije i uvaljajte u kristal šećer.
Savjet
Po želji možete ih puniti Podravkinim pekmezom od šljiva.