Riblji ražnjići

Objavljeno  01:46:00  |  u  Slana jela

Inspirirajte se morem i priredite maštovite štapiće pune nanizanih finih zalogaja i uživajte u srdelama, lignjama, tikvicama i rajčicama.


Sastojci za 4 osobe
  • 400 g srdela
  • 400 g očišćenih liganja
  • 200 g tikvica
  • 150 g cherry rajčica
  • 50 g rikule
  • 80 g crvenog radiča
  • Crni mljeveni papar Podravka By Podravka
  • malo maslinovog ulja
  • 1 žlica Vegete Mediteran By Podravka

Za umak:
  • 1 svježi krastavac
  • 400 g čvrstog jogurta
  • 25 ml maslinovog ulja
  • 2 žlice vinskog octa
  • 2 češnja češnjaka
  • Sol
  • 2 žlice narezanog vlasca

Priprema

Srdele očistite, odvojite od kosti i rastvorite u "lepezu". Cherry rajčice prerežite na pola, tikvicu narežite na ploške (oko 1 cm), a tijela lignji napunite narezanim radićem.

Na drveni ražnjić nabodite redom presavijenu lignju, zatim tikvicu, presavijeni file srdele u koji ste stavili nekoliko listića rikule i na kraju polovinu cherry rajčice. Još jednom istim redom na isti ražnjić nabodite sastojke.

Sve začinite s Vegetom mediteran i mljevenim paprom. Maslinovim uljem lagano namočite papirnati ubrus i njime premažite rešetke roštilja. Pripremljene ražnjiće ispecite na dobro zagrijanom roštilju.

Za prilog pripremite umak tako da na krupni ribež naribate svježi krastavac, dodate mu jogurt, protisnuti češnjak, vlasac, sol, vinski ocat i maslinovo ulje.

Posluživanje
Dobro izmiješajte i poslužite uz pripremljene ražnjiće.

Savjet
Ako su krastavci "vodenasti" ili ako jednostavno volite gušći umak, krastavce nakon što ih naribate lagano posolite i dobro pritisnite rukama kako bi pustili višak vode.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top