jako volim kuhati al kad mi je dan stresan i imam puno drugih obaveza onda dobro dodje neko jelo po principu sve u serpu i neka se kuha.Tako je nastalo i ovo jelo,brzo za pripremu a jako ukusno.
Sastojci
- 3 kasike ulja
- 1 velika glavica luka
- 600 gr teletine ili junetine bez kostiju
- 4 cena bijelog luka
- 1 velika mrkva
- 1/2 solje graska
- 6-7 vecih krompira
- 1 kasicica svjeze mljevenog bibera
- 800 ml govedjeg temeljca
- 2 kasicice crvene paprike
- 1 puna kasika teriyaki umaka
- so,svjezi persun
- 2-3 kasicice gustina
- 2 lista lovora
Priprema
Ulje zagrijati u dubljoj tavi sa poklopcem,dodati nasjeckan crveni i bijeli luk i dinstati par minuta na srednje jakoj vatri.Meso i krompir isjeci na krupnije kocke,mrkvu na kolutice.Na luk dodati meso,pojacati vatru i prziti da meso fino porumeni zatim dodati krompir i mrkvu i prziti par minuta.Dodati grasak,temeljac,lovor,biber,teriyaki umak i crvenu papriku,poklopiti i kuhati na laganoj vatri 1 sat(ukoliko koristite junetinu kuhati duze).Povremeno promijesati i po potrebi dodavati pomalo vode,ne treba da ima puno tecnosti.Kad je gotovo u malo vode razmutiti gustin,nasuti u tavu i kuhati jos par minuta da se zgusne.Posuti svjezim persunom.