Sastojci
Kore- 250 g graham krekera
- 4 vrecice instant karamel pudinga(vrecica 96g) ****
- 5.5 solja mlijeka (solja 250 ml)
- 225 g slaga***
- 225 g slaga
Priprema
Puding pripremiti prema uputama na vrecici.Ovdje u USA instant puding se muti zicom 2 minute,ali ako se koristi u kremama gdje se dodaje jos sastojaka onda se muti 1.5 minutu.
Originalno u 4 vrecice pudinga ide 8 solja mlijeka ,ali ja kada pravim kreme uvijek smanjim kolicinu tako da dobijem guscu kremu.
U umucen puding dodajte slag i lagano pomijesajte sa spatulom samo toliko da se sjedini.
U podmazanu tepsiju velicine 33x23 cm poredajte 1/3 keksa ,prelijte 1/3 fila preko keksa ,ponovite isto jos 2 puta tako da na kraju imate vlor tanki sloj pudinga.
Ostavite kolac u frizider oko pola sata da se malo stegne i onda ga premazite sa slagom.'
Po zelji mozete kolac ukrasiti sa karamel sosom.
Ostavite kolac najbolje preko noci da se dobro ohladi.
Posluživanje
*** Ja nisam stavila kolicinu secera za puding jer pudin u USA ja zasladjen ,a vi stavite secera koliko je potrebno za puding .
*** Ja koristim gotovi smrznuti slag Cool Whip,a ako vam nije dostupan gotovi slag onda pripremite 1 vrecice slaga i dodajte u fil.