Crn-bel

Objavljeno  16:54:00  |  u  Kolači

....još jedan za ljubitelje mađarice i sličnih kolača :)


Sastojci

Kore:
1/2 kg glatkog brašna
15 dag šećera
1 vanil šećer
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
2 žlice kiselog vrhnja
10 dag margarina (ili svinjske masti)
1 cijelo jaje
mlijeko po potrebi

Krema:
8 dl mlijeka
20 dag šećera
7 žlica glatkog brašna
1 vanil šećer
20 dag margarina
5 dag čokolade za kuhanje

Glazura:
5 dag čokolade za kuhanje
2-3 žlice ulja

Priprema


Kore:
Pomiješati suhe sastojke: brašno, šećer, sol, vanil šećer i prašak za pecivo.
Dodati jaje, vrhnje i omekšali margarin (ili još bolje mast).
Zmijesiti glatko tijesto. Ako je tijesto pretvrdo, dodati malo mlijeka.
Ostaviti tijesto da se odmori 10-15 minuta, na hladnom.
Podijeliti ga na 4 dijela, razvaljati svaki u koru i peći na okrenutom limu na 180°C. Poželjno je da su kore što svijetlije.
Pečene kore ohladiti prije mazanja kremom.

Krema:
Od 8 dl mlijeka odvojiti dio (oko 3 dl) i u njemu razmutiti brašno i šećer. Ostatak mlijeka staviti kuhati.
Kad je mlijeko kuhano, ukuhamo smjesu brašna i šećera. Miješamo dok ne provrije. Stavimo hladiti.
Margarin pjenasto izradimo i sjedinimo ga sa kremom.
10 dag čokolade za kuhanje otopimo na pari.
Od ukupne kreme odvojimo trećinu i u nju stavimo pola otopljene čokolade.
U ostatak (2/3) dodamo vanil šećer.

Redosljed slaganja: stavite 1. koru, premažite sa pola bijele kreme, gore 2. koru, premažite čokoladnom kremom, 3. koru, ostatak bijele kreme, pa 4. koru.

Ostatak čokolade razrijedite sa 2-3 žlice ulja i poprskajte po kolaču.
Kolač ostavite nekoliko sati na sobnoj temperaturi, pa ga nakon toga stavite u hladnjak.

Like i podijelite recept

Related Posts

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.