Čokoladna kombinacija biskvita i tamne kreme ,s višnjama i preljevom...!!
Sastojci za 6 osoba
kora:
3 jaja
3 v.ž šećera
2 v.ž ulja
5 v.ž mlijeka
10 dag čokolade
5 v.ž glatkoga brašna
1 prašak za pecivo
I nadjev:
700 ml mlijeka
2 vrećice pudinga od čokolade
7 v.ž šećera
25 dag margarina
II nadjev:
1/2 l slatkoga vrhnja za šlag
20 dag višanja iz kompota
1 vrećica želatine
preljev:
1 vrećica preljeva za torte
250 ml soka od višanja(od kompota)
Priprema
Za biskvit istući jaja i šećer,dodati ulje,mlijeko,rastopljenu čokoladu,brašno i prašak za pecivo.Dobro promiješati i smjesu izliti u srednji pleh obložen pek papirom.Peći biskvit na 180 stupnjeva oko 20 minuta.Ohladiti.Za prvi nadjev prah za puding pomiješati s malo šećera i mlijeka pa ukuhati u preostalo mlijeko kad zakipi.Ohladiti.Izmiksati margarin s šećerom i pomiješati s ohlađenim pudingom u glatku kremu.Njome premazati biskvit.
Višnje ocijediti,sok sačuvati za preljev.Šlag izmiksati ,dodati višnje i otopljenu želatinu(koju pripremite prema uputi sa vrećice-ili koristite instant želatinu koju ne treba topiti već se direktno miksa s kremom).Ovaj nadjev stavite preko prvoga nadjeva.
Za preljev pomiješajte prah iz vrećice s sokom od kompota(radite prema uputi na vrećici od preljeva).Time prelijte nadjev od šlaga i višanja.Ohladite preko noći ili barem par sati pa poslužite.

About
