Sastojci
Za tijesto:
2 jaja
60 g šećera
2 žlice mlijeka
40 g maslaca
1 Rum šećer Dolcela By Podravka
1 žlica Oštrog brašna Podravka (15 g) By Podravka
1 žlica kakaa u prahu Dolcela (10 g) By Podravka
50 g mljevenih badema
Za kremu:
150 g čokolade
500 ml vode
1 Krema za kremšnite Dolcela By Podravka
Za dekoraciju::
200 ml vode
2 Šlag pjene Dolcela By Podravka
kakao ili čokolada za ukrašavanje
Priprema
Žumanjke i pola količine šećera pjenasto izmiješajte.
Dodajte mlijeko, otopljeni maslac, rum šećer i brašno pomiješano s kakaom i mljevenim bademima.
Na kraju lagano umiješajte bjelanjke koje ste prethodno s ostatkom šećera istukli u čvrsti snijeg.
Smjesu izlijte u lim za pečenje (30 x 18 cm) koji ste obložili papirom za pečenje.
Pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C.
Čokoladu otopite na pari.
U 500 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite.
Električnom miješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati pet minuta.
Kad ste dobili gustu kremu, postupno u nju ulijevajte otopljenu čokoladu.
Pripremljenu kremu odmah nanesite na ohlađeni biskvit.
U 200 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećica šlag pjene i miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom dok smjesa ne postane čvrsta.
Šlag nanesite preko kreme i sve dobro ohladite.
Narezani kolač pospite kakaom ili ukrasite čokoladnim pločicama/ostrušcima.
Savjet
Čokoladne pločice pripremite ovako: otopite na pari 100 g čokolade za kuhanje, izlijte na papir za pečenje i ostavite neka se ohladi. Čokoladu potom natrgajte na komade ili izrežite na pločice pa njima ukrasite kolač.

About
