Sastojci za 16 osoba
BISKVIT- 6 bjelanjaka
- 7 zlica brasna
- 7 zlica secera
- 3-4 zlice kakaa
- 4 zlice vode
- 1 prasak za pecivo
COKOLADNA KREMA
- 500 ml vrhnja za slag
- 350 g mlijecne cokolade
SRACATELA KREMA
- 350 ml vrhnja za slag
- 1zlica meda
- 150 g mlijecne cokolade
ukras
- mljeveni bademi
- naribana cokolada
Priprema
Pecnicu prethodno zagrijati na 180 stupnjeva. Izmiksati bjelanjke sa secerom, dodati 7 zlica brasna, prasak za pecivo i 4 zlice vode te sve zajedno izmiksati. U izmiksanu smjesu umjesati 3-4 zlice kakaa. Smjesu rapodjeliti na tri djela tako da od papira za pecenje napravite 3 jednaka kruga i na svaki krug stavite dio smjese te staviti peci.
COKOLADNA KREMA
U loncic uliti vrhnje za slag te ga zagrijati (nesmije zakipjet) kada je vrhnje gotovo umjesati cokoladu, kada se cokolada otopi pustiti da se krema ohladi i stisne. Kada se krema stisne izmiksati i ostaviti da se jos malo ohladi.
SRACATELA KREMA
Izmiksati vrhnje za slag sa zlicicom meda i umjesati naribanu cokoladu i ostavitida se ohladi.
Tortu nafilati, te ukrasiti bademima i cokoladom.
About
