Čoko-loko

Objavljeno  10:46:00  |  u  Kolači


Sastojci

Biskvit:

6 bjelanjaka
6 žlica šećera
5 žlica glatkog brašna
2 žlice kakaa
prstohvat soli
10-15 dag grubo sjeckanih oraha

Preljev:
1 dl ruma
1 vanil šećer

Krema:
1 l mlijeka
30 dag šećera
6 žutanjaka
1 puding od čokolade
4 žlice glatkog brašna
20 dag čokolade za kuhanje
15 dag margarina

Priprema

Biskvit:
Bjelanje istucite u čvrst snijeg (na najvećoj brzini), postupno dodavajući šećer. 
Smanjite brzinu na najmanju i dodajte posebno pomiješane suhe sastojke: brašno, kakao i sol, miješajte oko 10 sekundi.
Izlijte na namašćen i pobrašnjen lim (veliki, od električne pećnice), posipajte sjeckanim orasima.  
Pecite na 180°C dok se rubovi biskvita ne počnu odvajati od stranica lima.

Preljev:

Rum i vanil šećer pomiješajte da se šećer otopi.
Prelijte po vrućem biskvitu.

Krema:
Žutanjke i šećer pomiješajte pjenjačom, dodajte prašak za puding, brašno i 4 dl mlijeka (odvojite od 1l).
Tu smjesu ukuhajte u preostalo mlijeko, ohladite.
Na pari otopite čokoladu. Odvojite 3 žlice. Ostatak stavite u hladnu kremu.
Margarin pjenasto izradite i sjedite s kremom.


Redoslijed slaganja:

Biskvit uzdužno prerežite na 3 djela (kao za ledeni vjetar).
Premažite kremom i stavite jedan na drugi.
Omažite cijeli kolač kremom, gore stavite glazuru (od prostale 3 žlice čokolade i 1 žlice ulja) i po sredini sjeckane orahe.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top