Choco Cheesecake/ Čokoladni kolač od sira

Objavljeno  15:30:00  |  u  Kolači



Sastojci za 6 osoba

Podloga

5 šaka čokoladnih pahuljica
pola pakiranja Petit keksa
100 g margarina

Nadjev od sira
500 g svježeg sira
5 žlica šećera u prahu
1 vanilin šećer
180 ml čvrstog jogurta
2 manja jaja

Čokoladni mousse
300 g čokolade za kuhanje
100 g margarina
4-5 jaja (ovisno o veličini)
100 g šećera
2 dl vrhnja za šlag


Priprema

Za podlogu sameljite petit kekse i čokoladne pahuljice. Promiješajte i zalijte rastopljenim margarinom. Izmiješajte u jednoličnu smjesu.

Za sirni nadjev pomiješajte svježi sir i jogurt u kompaktnu smjesu. Svježi sir u mojem cheesecakeu je uvijek onaj koji je trenutno na akciji u dućanu. U ovoj verziji radilo se o svježem posnom siru. Dodajte smjesi šećer i vanilin šećer. Na kraju dodajte 2 manja jaja. Sve dobro izmiksajte. 

Podlogu utisnite u okrugli kalup promjera 28 cm, obložen papirom za pečenje. Stavite u zamrzivač nakratko dok vam se pećnica grije na 150-160 stupnjeva. Kad se pećnica zagrije, na podlogu naspite sirni nadjev i ubacite u pećnicu na jedan lim iz pećnice. Neka se peče cca 50 minuta. Ja lim obično ne napunim vodom nego pečem CC bez vode i pare. I uvijek ispadne dobro.

Dok se kolač lagano peče, pripremite čokoladni mousse. Čokoladu za kuhanje i margarin rastopite na pari. Miješajte cijelo vrijeme. Kad se rastopi, maknite s vatre i pustite da odstoji koju minutu te zatim dodajte 4 žumanjka, jedan po jedan. Dobro umiješajte u čokoladu. U zasebnoj zdjeli bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i dodajte šećer. U trećoj zdjeli istucite vrhnje u šlag. 

U čokoladnu smjesu dodajte prvo malo po malo šlaga tako da ga laganim pokretima umiješate u čokoladu. Isti postupak ponovite i sa snijegom. Smjesa vam mora biti jednolična. 

Kad je kolač pečen (poprimi zlatnu boju po rubu kalupa), izvadite ga van i pustite da se ohladi na par minuta. Kad se ohladi, naspite na kolač čokoladni mousse. Zagladite i stavite u frižider da se stisne. Neka bude u frižideru barem 5-6 sati, a najbolje preko noći ili cijeli dan.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top