Sastojci
I deo:
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 2 kašike mlevenih oraha
- 5 gr praška za pecivo
II deo:
- 300 gr mlevene plazme
- 200 gr mleka
- 200 gr otopljene čokolade
- 150 gr maslaca ili margarina
- 150 gr šećera u prahu
III deo:
- 300gr krupno blendiranih orasa
- 100 gr mleka
- 150 gr maslaca ili margarina
- 150 gr šećera u prahu
IV deo:
- 5 žumanaca
- 150 gr pudinga od vanile
- 1 lit mleka
- 250 gr maslaca ili margarina
- 300 šećera u prahu
V deo:
- 300 gr krem šlaga u prahu
- 300 gr hladne gazirane vode
Priprema
I deo: Umutiti belanca, pa dodati šećer. Kad se masa dobro umutila, lagano dodati orahe, brašno i prašak za pecivo. Ispeći koru na 180 C dok ne porumeni.
II deo: Umutiti maslac i šećer u prahu. Dodati otopljenu čokoladu, mleko i keks. Sve dobro umutiti, i odmah premazati preko ohlađene kore.
III deo: Dobro ugrejati mleko, pa popariti blendirane orahe. Ohladiti i dodati umućen maslac sa šećerom u prahu.Odmah premazati preko II dela.
IV: Odvaditi malo mleka, a ostalo zakuvati. U odvojeno mleko staviti žumanca i vanil puding. Kad mleko prokuva zakuvati masu. Ohladiti, pa dodati umućen maslac sa šećerom u prahu. Premazati preko III dela.
V deo: Umutiti krem šlag sa hladnom gaziranom vodom i premazati preko IY dela. Dekorisati po želji.