- 3 gotove kore od baiser mase (masa od bjelanjaka i šećera)
- 500 ml slatkog vrhnja
- 500 g jagoda
- 2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka
- 2 Šlagfixa Dolcela By Podravka
Priprema
U visoku posudu ulijte slatko vrhnje i miješajte električnom mješalicom 1 minutu. Dodajte sadržaj vrećica šlag fiksa i vanilin šećera te dalje miješajte elekričnom mješalicom (najvećom brzinom) sve dok masa ne postane čvrsta.
Jagode operite, očistite i narežite na četvrtine.
Baiser koru stavite na prikladnu podlogu i premažite je trećinom tučenog slatkog vrhnja. Polovicu pripremljenih jagoda rasporedite preko tučenog slatkog vrhnja, prekrijte sljedećom korom pa postupak ponovite tako da završite trećom baiser korom.
Posluživanje
Tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i jagodama, a prije posluživanja je dobro ohladite.
Savjet
Jagode prije stavljanja u tortu možete poškropiti maraskinom i ostaviti neka kratko odstoje.
About
