Sastojci
za podlogu:
- 100 g dvopeka
- 100 g putera
- malo ribane korice limuna
za krem:
- 6 listića belog želatina
- 250 g borovnica (svežih ili smrznutih)
- 250 g svežeg sira npr. Ricotta
- 75 g šećera
- na vrh noža muskatnog oraščića
- 200 ml hladne slatke pavlake
za premazivanje:
- 300 ml hladne slatke pavlake
- 1 pak. šlagfixa
- 1 kašika šećera
za dekoraciju:
- 80 g borovnica
- nekoliko dekor listića od bele čokolade (npr. Schwartau)
Priprema
Izmrviti dvopek. Rastopiti puter, doadti dvopek, i lim. koricu, izmešati dobro. Na tanjr za torte staviti papir za pečenja, preko njega staviti obod forme vel. 20-22cm, zatvoriti štipaljku.
Sada izručiti masu od dvopeka na papir i lepo je rasporediti do ivica forme i odozgo fino poravnati.
Potopiti želatin, ispasirati borovnice i ricottu. Dodati šećer i muskat, i izmešati. Dodati istopljeni želatin, izmešati i na kraju umešati čvrsto ulupanu slatku pavlaku. Kremu naneti preko podloge. Poravnati i ostaviti da se steže oko 3 sata.
Nakon hlađenja ne vaditi tortu iz forme, nego odozgo premazati ulupanom pavlakom, ali ostaviti malo za premazivanje oboda. Zatim izvaditi tortu iz forme i ostatkom pavlake premazati okolo.
Ukrasiti borovnicama i listićima od bele čokolade.

About
