Torta sa svežim sirom i borovnicama

Objavljeno  20:48:00  |  u  Torte


Sastojci

za podlogu:
  • 100 g dvopeka
  • 100 g putera
  • malo ribane korice limuna

za krem:
  • 6 listića belog želatina
  • 250 g borovnica (svežih ili smrznutih)
  • 250 g svežeg sira npr. Ricotta
  • 75 g šećera
  • na vrh noža muskatnog oraščića
  • 200 ml hladne slatke pavlake

za premazivanje:
  • 300 ml hladne slatke pavlake
  • 1 pak. šlagfixa
  • 1 kašika šećera

za dekoraciju:
  • 80 g borovnica
  • nekoliko dekor listića od bele čokolade (npr. Schwartau)

Priprema

Izmrviti dvopek. Rastopiti puter, doadti dvopek, i lim. koricu, izmešati dobro. Na tanjr za torte staviti papir za pečenja, preko njega staviti obod forme vel. 20-22cm, zatvoriti štipaljku.

Sada izručiti masu od dvopeka na papir i lepo je rasporediti do ivica forme i odozgo fino poravnati.

Potopiti želatin, ispasirati borovnice i ricottu. Dodati šećer i muskat, i izmešati. Dodati istopljeni želatin, izmešati i na kraju umešati čvrsto ulupanu slatku pavlaku. Kremu naneti preko podloge. Poravnati i ostaviti da se steže oko 3 sata.

Nakon hlađenja ne vaditi tortu iz forme, nego odozgo premazati ulupanom pavlakom, ali ostaviti malo za premazivanje oboda. Zatim izvaditi tortu iz forme i ostatkom pavlake premazati okolo.

Ukrasiti borovnicama i listićima od bele čokolade.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top