Sastojci za jednu koru:
- 3 bjelanca
- 3 kasike secera
- 3 kasike przenih mljevenih ljesnika
- 3 kasike mljevenog keksa
- 1 kasika brasna
- pola kasikice praska za pecivo
Sastojci za krem:
- 8 dcl mlijeka
- 100 gr secera
- 2 pudinga od vanilije
- 6 zumanjaca
- 200 gr margarina
- 100 gr tamne cokolade
- 100 gr bijele cokolade
Za dekoraciju:
- cokoladni stapici
- slag pjena
Priprema:
Umutiti bjelanca sa secerom u cvrsti snijeg, a potom dodati preostale sastojke te ispeci koru u manjem okruglom klupu za torte koji smo premazali margarinom i posuli malim slojem brasna.
Kora se pece na 170 do 180 C oko 20-tak minuta.
Ohladiti je i posuti sa nekoliko kasika mlijeka.
Ispeci jos jednu istu koru ili jednu od 6 bjelanjaka pa je prepoloviti.
Umutiti zumanca, dodati malo mlijeka, prah pudinga i sve izmijesati.
Preostalo mlijeko pomijesati sa secerom i staviti da prokuha, a zatim smanjiti temperaturu i istresti zumance i puding i kuhati.
Ohladiti i dodati margarin.
Izmiksati i popoloviti smjesu.
U pola dodati bijelu, a u pola tamnu cokoladu otopljenu na pari.
Na koru staviti jedan krem, preklopiti drugom korom, potom drugi krem i ukrasiti slag pjenom ili kremom i cokoladnim stapicima.
Ostaviti 2 do 3 sata u frizider da se fino torta stegne, a potom je rezati na parcad i sluziti.
Prijatno!
Umutiti bjelanca sa secerom u cvrsti snijeg, a potom dodati preostale sastojke te ispeci koru u manjem okruglom klupu za torte koji smo premazali margarinom i posuli malim slojem brasna.
Kora se pece na 170 do 180 C oko 20-tak minuta.
Ohladiti je i posuti sa nekoliko kasika mlijeka.
Ispeci jos jednu istu koru ili jednu od 6 bjelanjaka pa je prepoloviti.
Umutiti zumanca, dodati malo mlijeka, prah pudinga i sve izmijesati.
Preostalo mlijeko pomijesati sa secerom i staviti da prokuha, a zatim smanjiti temperaturu i istresti zumance i puding i kuhati.
Ohladiti i dodati margarin.
Izmiksati i popoloviti smjesu.
U pola dodati bijelu, a u pola tamnu cokoladu otopljenu na pari.
Na koru staviti jedan krem, preklopiti drugom korom, potom drugi krem i ukrasiti slag pjenom ili kremom i cokoladnim stapicima.
Ostaviti 2 do 3 sata u frizider da se fino torta stegne, a potom je rezati na parcad i sluziti.
Prijatno!
About
