Sastojci 10 osoba
Tijesto
- 23 dag brašna (tip 550 Podravka)
- 13 dag maslaca
- 33 dag šećera
- 2 kom jaja
- 3 zrele banane
- 3 žlice mlijeka
- 1 pak. vanilin šećera (Dolcela)
- 1 žličica cimeta
- prstohvat soli
- 1 pak pec. praška (Dolcela)
Nadjev
- 4 dl slatkog vrhnja
- 2 zrele banane
- 1 žlica šećera
- 1 žlica meda
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žličica ruma
Priprema
Pjenasto izmiješajte omekšali maslac, dodajte šećer, unaprijed izmiješana jaja, naizmjenice brašno i zgnječene banane, a na kraju i ostale sastojke.
Pecite na jakoj vatri gotovo sat vremena u namaštenom i pobrašnjenom kalupu za torte.
Za nadjev ogulite banane i svaku nakapajte limunovim sokom da ne potamne.
Stucite slatko vrhnje sa šećerom, odvojite malo za ukras.
U preostalo umiješajte 1, 5 zgnječenu bananu i med.
Prorežite tijesto i navlažite malo razvodnjenim rumom. Napunite nadjevom i poklopite drugom polovicom tijesta.
Oblikujte ružice od slatkog vrhnja i ukrasite ploškicama preostale banane (obilato ih namažite limunovim sokom).

About
