- 250 g Plazma keksa mljeveni
- 150 g Zvijezda maslac
- 200 g tamne čokolade
- 200 g čokolade za kuhanje
- 200 g bijele čokolade
- 500 g mascarpone sir
- 5 dcl vrhnje za šlag
PRIPREMA
Kekse izmrviti i pomješati sa zvijezda maslacem.
Kalup za tortu obložiti masnim papirom pa u njega staviti pripremljene izmrvljene kekse. Ostaviti u frižider dok ne pripremiš čokolade.
U tri zdjele izlomi čokolade na kockice i pomješaj sa pola dcl vrhnja za šlag.Stavi topiti na paru.
Otopljene čokolade ostavi da se prohlade.
U zdjelu stavi vrhnje za šlag i izmiksaj. U drugu stavi maskatpone sir izmiksaj podjeli u tri djela.Dodaj čokoladu koja je prohlađena i izradi mikserom.
Na pripremljenu podlogu sipaj prvo tamnu čokoladu zatim svetliju i na kraju bijelu. Stavi u frižider na 2-3 sata da se ohladi .
Ohlađenu tortu izvadi iz modle i ukrasi po svojoj želji .
Ja sam ovu tortu ukrasila ovako.
Pesjek torte izgleda ovako.
Izvor: Slastistika
About
